Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kvalfotboll

Degerfors kom ett steg närmare ett kvalmöte mot BK Forward om äran att få möta ÖSK i nästa års Superetta. Laget besegrade nämligen Ljungskile SK på Behrn Arena dit matchen flyttats på grund av att Stora Valla inte var spelbar i går. BK Forward säkrade sin kvalplats redan igår då de på bortaplan besegrade Sandvikens IF med 2-0. En seger som dock blev ganska dyrköpt eftersom Kristoffer Näfver blev utvisad efter två gula kort och Robert Walker fick gå av i förtid med ljumskproblem.

Helt säkert att det blir Degerfors i kvalet är det dock inte. Degen kan fortfarande klara sig kvar utan kval, men då måste de i slutmatchen slå Trelleborg på bortaplan samtidigt som Jönköping Södra besegrar Falkenberg. I så fall blir det Falkenberg som Forward får mäta krafterna med. Dessutom finns det en möjlighet att Forward blir 14:e lag i serien och därmed får möta Lunds BK. Detta inträffar om de får stryk med mer än två mål av Trelleborg. Det mesta talar nog för att det blir ett lokalderby i kvalet till Superettan.

Örebrosyrianerna misslyckades med ytterst knapp marginal i sin kvalmatch att ta sig vidare till div 2. Efter en 0-1 förlust på hemmaplan mot Rotebro IS verkade syrianerna ha fixat uppflyttningen tack vare en 2-1 ledning vid den ordinarie matchtidens slut. Men Rotebro utjämnade i den 7:e tilläggsminuten och därmed blir det fortsatt spel i div 3 efter det att man missat kvalet för tredje året i rad. Förmodligen lika bra eftersom laget knappast räcker till för div 2.

2 kommentarer – kommentera

David

Såg du överhuvudtaget matchen mellan Rotebro och Syrianska? För hade du gjort det och inte bara talat i nattmössen hade du faktiskt insett att Örebro Syrianska är det klart bättre lagen av dem två och med dagens trupp faktiskt hade haft en bra chans att klara sig i division två. Syrianska skapade flest och bäst chanser i de två mötena och hade det inte varit för domaren i returmatchen som missade straff för Syrianska och som la till sex tilläggsminuter så hade det gått hem. Basel Gorgis låg även för huvudskada och blödde varpå domaren inte blåste av spelet. Rotebro kvitterade dessutom i den sjunde matchminten.. Skandal säger jag!! Bilda dig en uppfattning innan du spottar ur dig åsikter som inte bygger på någonting.

pajas

DU SOM HÅLLER DENNA BLOGG MÅSTE VARA DEN STÖRSTA PAJASEN NÅGON SIN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.