Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Grahn lämnar!

Det var rätt såpigt när Tobias Grahn kom till klubben för knappt ett år sedan och det verkar bli lika såpigt nu när man av allt att döma försöker bli av med honom.

121024. Grahn kvar.
Igår var det inte riktigt klarlagt när Tobias Grahns kontrakt med ÖSK skulle avslutas. Av vad som skrevs fick man nästan intrycket att särskiljandet skulle ske med en gång. Det verkar dock inte vara fallet. NA Papper skriver idag att han lämnar först efter säsongens slut. ÖSK Elitfotbolls ordförande Björn Åqvist svarar på frågan hur dyr Tobias Grahn blev för ÖSK på följande sätt:
– Man kan säga att Tobias Grahn varit en av våra dyraste spelare i årets trupp. Avtalet avslutas nu i och med denna säsong och några kostnader för att avsluta avtalet har vi inte. Exakta belopp vill jag aldrig kommentera kring spelarnas och övriga personalens löner.

Bra ändå att man till råga på allt inte behövde köpa loss honom.

121023 em.
Tobias Grahns avsked till ÖSK blev inte alls lika såpig som hans ankomst till klubben. Redan idag meddelar ÖSK, att man kommit överens med Grahn om att avsluta avtalet som egentligen omfattade även nästa år. Det framgår inte av meddelandet om han lämnar klubben redan nu eller efter säsongen, men det mesta tyder väl på att det sker med ögonblicklig verkan.

Tobias Grahn lyckades aldrig i rollen som karaktärspelaren och pådrivaren på mittfältet. Hans ego var för stort och hans fotbollskunnande för litet. Sedan skall man inte ssticka under stol med att allt inte var hans fel. Han värvades för att spela som defensiv och sammanhållande kraft i en 4-3-3 uppställning. Av många olika anledningar blev det aldrig så att han fick en plats i laget som passade honom och på vilken position han kunde spela in sig. På grund av spelarbrist och ändrade spelsystem flyttades han runt en hel del och man hittade väl aldrig en position för honom som passade hans egenskaper som spelare. Återkommande skadeproblem och den arrogans som resulterade i nio varningar med därtill tillhörande avstängningar gjorde nog också att han aldrig kändes som den tillgång för laget som man hoppades på före säsongen.

Han lämnar nu och kommer inte att saknas av speciellt många om ens någon.

121023. Oklart om Grahns status – Dags för en Grahnsåpa igen?

NA har följt upp frågan om Grahns kontraktsstatus som aktualiserades igår av Sportbladet. Till NA säger Grahn, att ÖSK inte kan säga upp hans kontrakt. Något som sedan varken bekräftas eller förnekas från ÖSKs sida. P-O Ljung refererar bara till vad han säger sig ha hört från klubben resp. Grahn, vilket låter troligt. Ljung har knappast lusläst spelarkontrakten. Lennart Sjögren avböjer att svara på frågan, vilket väl är helt korrekt eftersom kontraktsvillkoren är en sak mellan spelare och klubb.

I den rent principiella frågan om vad som händer med kontraktuerade spelare så hänvisar han till Magnus Sköldmark, som tydligen skall hantera denna sak eftersom Sjögren skall sluta.

Om jag skulle gissa så ligger det något slags missförstånd beträffande bakom vad som sagts beträffande Grahns kontrakt. Det kan mycket väl ha sagts att Grahns kontrakt ”inte gäller” vid en nerflyttning (i något avseende som till exempel lönen), men att möjligheterna till en uppsägning inte finns där. Detta har sedan av P-O tolkats som att kontraktet inte gäller över huvud taget.

P-O Ljung lär hur som helst ha lärt sig att inte kommentera sådant som han inte har full insyn i. Det hade varit betydligt bättre om han hänvisat Sportbladet till ÖSKs sportchef, när det gällde frågan om vad man skall göra med Grahn.

121022. Grahns kontrakt sägs upp?
Fotbolltransfers.com refererar till Sportbladet och skriver, att Tobias Grahns kontrakt kommer att sägas upp. På Sportbladets websida kan man inte finna något om detta, men det är möjligt att det bara är i pappersutgåvan som denna information finns.

Detta känns som en riktig åtgärd både med tanke på hur lite Grahn presterat under sin säsong hos ÖSK (om man undantar nio gula kort) och på hur mycket han lär kosta i lön. Ju förr dess bättre, tycker bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.