Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P15 Elit: Seger (igen)

Nittiosjuorna har varit i Karlstad och besegrat Carlstad United med 4-0. Målen gjordes i tur och ordning av William Gunnarsson och Liridon Jashari Tahiraj i slutet av den första halvleken. Sedan ökade Emil Helander på till 3-0 i mitten av den andra innan Tim Bergström avslutade målkvalkaden med 10 minuter kvar att spela. Med en omgång kvar att spela (hemmaderby mot Rynninge) leder laget serien nio poäng före tvåan Karlslund. Laget har gjort överlägset flest mål (74) och släppt in minst (21) på de 17 matcher man spelat.

Just målskyttet är dessutom värt en extra rad. Tittar man i seriens skytteliga hittar man nämligen ingen ÖSKare i den ligans topp. Bästa målskytt är Tim Bergström som med 11 mål ligger först på sjätte plats. Det här är faktiskt ett av lagets stora styrkor. De är inte beroende av en eller två duktiga målskyttar utan har många spelare som kan göra mål och också gör det.Dessutom spelar David Holm och Felix Möller som väl är årskullens vassaste målgörare företrädesvis med nittiosexorna.

Intressant är det också att notera, att örebrolagen dominerar kraftigt i den här serien. ÖSK är etta, KIF är två och Rynninge har tagit hand om plats nr 3. Vinner dessutom Forward en ännu inte redovisad match så lägger de sig på fjärdeplatsen. Motståndare i serien är de bästa 97-orna från Västmanland och Värmland samt IK Brage från Dalarna.

Tillägg: BK Forward vann inte mot Västerås IK, utan fick stryk med hela 4-1. VIK har därmed hand om fjärdeplatsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.