Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

DM-final

I kväll möter ÖSK Söders damlag KIF Örebro i årets DM-final. Egentligen skulle matchen redan ha spelats för någon vecka sedan, men den blev uppskjuten på grund av att Söder fick ett kvalspel ”på halsen”. Normalt skall väl Söders lag inte ha några chanser i en sådan här match, men det finns några saker som skulle kunna tala till Söders fördel.

– KIFarna är indragna i en tuff match om fortsatt allsvenskt spel och har en mycket viktig match mot Piteå på söndag. De kan mycket väl välja att vila sina nyckelspelare för att inte riskera skador i onödan.

– Söder kommer att ha två bonusstraffar.

– Matchen spelas på Ekäng, som är en betydligt mindre och trångare plan än vad KIF är vana vid. Däremot är Söder väldigt starka på sin hemmaplan. Åtta vunna matcher och en oavgjord är årets facit så här långt.

DM-finalen har avspark kl. 20:15 och bör dra en hel del publik, tror bloggen som dock tyvärr inte själv kommer att ha någon möjlighet att vara på plats.

ÖSK Söder kommer till spel med bland annat sin nyblivna landslagsuttagna målvakt Mimmi Paulsson-Febo.

Resultat: ÖSK Söder – KIF örebro 0-7

Nej, det gick inte bra för ÖSK Söder i damernas DM-final. Laget började med att missa sina två bonusstraffar och lät sedan Sanna Talonen göra tre mål under matchens första tio minuter. Sedan var det givetvis kört. I halvtid stod det 6-0 och även om KIF bara gjorde ytterligare ett mål så får man väl förmoda att det berodde på att de slog av på takten.

NA: Kif tog hem Eksjöhus cup
Söder Dam: Vi hade i varje fall tur med vädret…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *