Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kvalmatcher

Det har spelats några kvalmatcher idag med direkt eller indirekt intresse för ÖSK och/eller lokalfotbollen.

121007. Vinst för syrianerna.
Örebro Syrianska fick en riktigt bra start på sitt kvalspel när de på Örnsro i den första kvalomgången kunde besegra gävlelaget Hille IF med 2-0. Matchens båda mål gjordes av den tidigare talangtruppsspelaren Fedja Jelecak.

121006.
Älta IF vidare i damkvalet.
Det blev (som väntat) Älta IF som får gå vidare till Play-off om en plats i den nya Damettan.. I en avgörande kvalmatch besegrades Husqvarna FF på bortaplan. med 6-1.  Söder Dam blev ju besegrade av båda dessa lag, men inte alls med lika stora siffror.

Seger för Hovet.
Sturehovs damlag vann div 3 i år och får därför kvala till nästa års div 2, som skall kallas div 1 (normal fotbollslogik). Idag besegrade Gustafs IF på bortaplan med 3-2. Nästa vecka möter de Eda IF i en avgörande kvalmatch på Behrn Arena. Förutsättningarna är enkla. Vid seger går Sturehov upp – alla andra resultat innebär spel i div 2. Eda slog redan förra veckan Gagnef med klara 5-0 så de får nog gälla som favoriter i den avgörande kvalmatchen.

Seger för Yxhult.
Yxhult skall försöka kvala sig upp till div 3. I sin första kvalmatch besegrade de idag på bortapaln Irsta IF (från Västerås). Segersiffrorna blev 2-1.  I nästa omgång kommer de att få möta Villastadens IF på sin hemmaplan i Hällabrottet. Villastaden besegrade i sin första kvalmatch div 3-laget IFK Sunne med 1-0. En jobspost för Villastaden är att de fick sin anfallare Andreas Andersson (jo, just han) utvisad, så honom behöver Jörgen & Co. inte bekymra sig över. dessutom har Villastaden sin andra anfallare skadad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *