Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Assyriska lätt byte för ÖSK

ÖSK hade inget besvär med att besegra Assyriska FF i tisdagskvällens U21-match. Efter en dominerande första halvlek som slutade 3-0 blev spelet i den andra halvleken lite mer Hawaii-betonat och Assyriska tilläts etablera sig på ÖSKs planhalva några gånger. Den delen av matchen slutade 1-1, vilket således gav slutresultatet 4-1.

ÖSK kom till spel med en efter omständigheterna väldigt rutinerad startelva i vilken det bara var tre spelare som saknade allsvensk rutin. Assyriska å sin sida spelade med några i och för sig välkända namn som Haris Laitinen och Adnan Catovic samt givetvis den för örebropubliken välkände Fredrik Samuelsson, som bar kaptensbindeln på sin mittbacksposition. Utöver dessa tre rutinerade spelare hade man två spelare med ett begränsat antal matcher i Superettan. I övrigt handlade det om ungdomar av vilka några i och för sig tillhör klubbens A-trupp, men aldrig medverkat i Superettan.

De stora överraskningarna i ÖSK-truppen stod Andreas Haddad för. Dels att han var med över huvud taget dels att han  fick spela mittback bredvid Christoffer Wiktorsson. Andreas förklarade efter matchen att hans placering i backlinjen berodde på att han vill ha speltid, men inte vill belasta kroppen på det sätt som en anfallsposition kräver. Jag tycker att han klarade uppgifterna som mittback riktigt bra. Huvudspelet är som vi vet mycket bra, bolltrygg är han och han blev väl inte direkt bortdribblad heller. Något eller några uppspel var väl lite slarviga, men det är sådant som händer och bör försvinna med mer matchvana. Nu var väl motståndet som sagt inte det allra hetaste, men han är ju själv inte färdigtränad eller i matchform efter sin långa skadefrånvaro.

Peder Ståhl valde att matcha sina A-truppsspelare överraskande länge, vilket för Haddads del innebar nästan 80 minuters matchtid. Något som givetvis var bra för A-lagsspelarna, men mindre roligt för spelarna från U21-truppen som inte fått så mycket matchtid i år som varit önskvärt. Att komma in 10 minuter eller en kvart på slutet i en U21-match som redan känns avgjord och avslagen ger inte så mycket.

ÖSK spelade Emil Berger och Boris Lumbana på den centrala mittfältet och båda fick 92 minuters matchtid. Emil Berger verkar faktiskt vara på väg tillbaka till den form som han visade upp förra hösten med ett säkert passningsspel och en hel del fina spelvändningar. Boris tycktes ha fått mer defensiva arbetsuppgifter och var överraskande kontaktsökande i sin spelstil.

Av de två kantspelarna på mittfältet var Ahmed Yasin den mest lyckosamme. Till skillnad mot Marcus Astvald sökte sig Ahmed konstant in i banan för att kunna skjuta. Det gjorde han också ett antal gånger men tyvärr aldrig på mål. Närmast var han i avslutningsminuterna med ett skott som studsade mot båda stolparna innan den sökte sig ut på planen igen. Marcus å andra sidan tog sällan några skott utan tog sig i allmänhet ner mot sidlinjen för att därifrån försöka hitta någon annan som kunde ta avslutet. Hans inspel fastnade dock i allmänhet på Assyriskas defensivspelare.

På topp spelade Valdet Rama och Miralem Malic, som speciellt i första halvek lyckades kombinera en hel del. Valdet såg i första halvlek alert ut och lade mer vikt vid samspel än vad vi varit vana med från hans sida. Några gånger förföll han dock till sina ärkesynder och fastnade eller bromsade upp ÖSKs anfall genom alltför krånglig dribblingsförsök. I andra halvlek mattades han avsevärt och mot slutet av matchen märktes han knappt längre.

Målen.
24. 1-0  Miralem Malic (Valdet Rama). Bra anfall där bollen spelades igenom Assyriska mittfält och försvarslinje innan Valdet frispelar Miralem.
26. 2-0  Patrik Anttonen får bollen i straffområdet efter en hörna och dribblar sig hela vägen fram till mållinjen.
45. 3-0  Valdet Rama (Miralem Malic). Anfallsduon väggspelar sig igenom Assyriskas försvar innan Valdet kan rulla in bollen.
72. 3-1   Haris Laitinen. Laitinen får prickskjuta från straffområdesgränsen efter ett snett inåt bakåt spel. Skottet är hårt och lågt och går in precis vid ena stolpen.
82. 4-1  Boris Lumbana (Ahmed Yasin). Ahmed slår ett hårt inlägg som ser rätt misslyckat ut. Vid bortre dyker dock Boris upp och lyckas bredsida in bollen.

Laguppställning: Jonathan Thuresson – Patrik Anttonen, Andreas Haddad (78), Christoffer Wiktorsson, Andreas Ståhl (66) – Marcus Astvald, Emil Berger, Boris Lumbana, Ahmed Yasin – Valdet Rama, Miralem Malic (78)
Ersättare: Filip Rinne (mv), Oskar Ålgars(66), Martin Springfeldt(78), Anton Westerlund (78), David Johansson, Stefan Hannason, Haris Karahmet

NA: Haddad: ”Kan spela mittback i allsvenskan”
ÖSK: Peder Ståhl efter 4-1 mot Assyriska (video)
ÖSK: Fredrik Samuelsson tillbaka på Behrn Arena (video)
ÖSK: Mittbacken Haddad efter matchen (video)
ÖSK: Bildspecial: ÖSK U21 – Assyriska
ÖSK: Målen från matchen (video)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.