Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder: Avskedsföreställning för trean

ÖSK Söder spelar om några timmar sin sista match i div 3 Västra Svealand. Säsongen har varit torftig poängmässigt sett. Även om laget tidvis har visat upp ett bra spel och matchat sina motståndare spelmässigt har man haft svårt att hålla koncentrationen uppe under hela matcherna, vilket resulterat i baklängesmål och poängförluster.

Att lyfta Söders div 5-lag till den plats som Talangtruppen evakuerade i div 3 inför denna säsong var något av ett vågspel. Utan att veta vilka förstärkningar som laget skulle kunna attrahera och utan att veta om man kunde påräkna något stöd från ÖSKs sida var det en chansning. Tyvärr fick man inte in de spelare man behövde och intresset från ÖSKs sida verkar ha varit minst sagt ljummet. Hos ÖSK verkar man ha ansett att det var bättre för spelarna i den nystartade U21-truppen att knappt få någon speltid alls än att låta dem spela i div 3 med Söder – något som varit väldigt enkelt att arrangera om viljan och intresset hade funnits.

Nyckelmatch för Sunne.
I dagens match ställs Söder mot IFK Sunne och även om slutresultatet saknar betydelse för Söders del betyder det allt för de tillresta fryksdalingarna. Sunne ligger inför den sista omgången på den nedre kvalplatsen och är piskade att vinna för att säkra i alla fall en chans att hänga kvar via kval. De två lagen närmast bakom dem är FBK Karlstad och Sköllersta IF. Båda kan passera om Sunne inte lyckas vinna matchen mot ÖSK Söder. Sköllersta med en bortamatch mot suveräna seriesegrarna Nordvärmland har väl inte så stora möjligheter att bärga en trepoängare, men osvuret är bäst när man spelar mot en motståndare som inte har något egentligt intresse av matchutgången. FBK som är i Kumla bör ha rätt goda möjligheter mot ett hemmalag som har en på det hela taget ointressant placering mitt i tabellen.

Årets sista matchtrupp.
För årets sista match har följande trupp tagits ut: Davide Croce, Andreas Lundgren, Lucas Oskarsson, Lucas Karlén, Alessandro Eni, Amadou Diallo, Sebastian Lööw, Paolo Rojas, Rafail Kiose, David Gustafsson, David Rphlén, Mathias Dimberg, Pontus Björkman, Hamid Sadid och Aime Elloh.

Efter förra veckans match i Kungsör där det av allt att döma gick rätt hett till (fem gula kort för Söder), så saknas idag både Mirza Basic och Marcus Wetterberg – jag antar på grund av trekortsavstängningar. Mirza har varit en av seriens bästa målskyttar trots lagets mindre lyckade resultat och kommer givetvis att saknas. Marcus har prenumererat på en av mittbackplatserna, men kan nog ersättas även om hans mäktiga inkast mot motståndarnas straffområde givetvis kommer att saknas. Det är samtidigt glädjande att se att Pontus Björkman som fått i princip hela säsongen förstörd av en knäskada åter finns med i truppen.

Bloggen tror att Söder bör ha en viss chans i den här matchen.

ÖSK Söder – IFK Sunne
Ekäng kl 14:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.