Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söderdam i div 1-kval

Efter årets serieseger är det nu dags för ÖSK Söders damer att undersöka om vägen till div 1 ligger öppen för dem. Kvalvägen är både lång och besvärlig och det första hindret som skall övervinnas kommer från Huskvarna.

Eftermiddagens match är den första i en kvalgrupp som består av tre lag, vilka kommer att möta varandra i en enkelserie. Utöver ÖSK Söder och Husqvarna FF ingår även Älta IF i kvalgruppen. Lottningen är gjord på så sätt att förloraren i dagens match går vidare till en match mot Älta nästa helg. Dagens vinnare möter sedan Älta om två veckor. Gruppvinnaren går sedan vidare till en play-off match.

Starka motståndare.
Utan att ha gjort några djupare undersökningar känns det väl som om det här kommer att bli en se-och-lär upplevelse för Söderdamernas del. I sina respektive serier har de två motståndarlagen klarat sig något bättre än vad ÖSK Söder gjort. Dagens motståndare från Huskvarna har vunnit 15 matcher och förlorat 3. Söders motsvarande siffror är 12 vunna, 4 oavgjorda och 2 förluster. Bäst resultat i sin serie har dock Älta som är obesegrade, men som har tappat poäng i tre oavgjorda matcher.

Söders damer har just avslutat sin andra säsong i div 2 och oberoende av resultatet i kvalet så har laget och klubben utvecklats på ett imponerande sätt under de två åren. Årets serieseger är givetvis den bästa prestation som klubben uppnått.

Älta och Elin Ekblom Bak imponerar målmässigt.
Respektive lags målstatistik  efter 18 matcher ser ut på följande sätt: ÖSK Söder 49 – 13, Husqvarna FF 74-27 medan Älta har 81-6 (!).  Båda de andra lagen har alltså gjort betydligt fler mål än ÖSK Söder, som dock försvarsmässigt verkar stå sig rätt väl.  Bästa målskytt i kvalgruppen är Ältas förra landslagspelare Elin Ekblom Bak (då i Tyresö FF), som gjort 26 mål från en position som mittfältare – ett målsnitt på 1,5 per match.

Älta favorittippade.
Så här i förväg så får man väl säga att Älta ser ut som rätt stora gruppfavoriter i kampen om play-off platsen.

Matchtrupp.
ÖSK Söder har kallat följande spelare till kvalmatchen: 1. Mimmi Paulson-Febo (mv), 2. Sussie Eriksson, 4. Erika Karlsson, 5. Helena Karlsson, 6. Astrid Walldén, 7. Melisa Amhetagic, 8. Emma Nimelius, 9. Matilda Önnegren, 10. Ann-Sofie Frost, 11. Emma Salomonsson, 12. Camilla Erkisi, 13. Sandra ”Fläkten” Johansson (K), 14. Elin Pettersson, 19. Sophie Sörqvist, 16. Elin Segerstedt, 17. Emma Tivemo, 18. Jessica Stöm och 94. Karin Andersson (mv)

ÖSK Söders damlag vann serien förra veckan – i dag väntar nya utmaningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *