Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder: Förlust igen

Italienske Davide Croce visade sig vara en riktigt duktig målvakt – så bra att han lär ha en annan klubbadress när nästa säsong drar igång.

Ett försvagat ÖSK Söder kunde aldrig på allvar hota sina motiverade streckjagande motståndare från FBK Karlstad i den 20:e serieomgången. Visserligen stod det 0-0 i halvtid, men det var gästerna som skapade och missade så gott som alla målchanser. Att det inte blev några mål för FBK bidrog även i hög grad den nya målvakten Davide Croce, som efter en hel del övergångsstrul äntligen fick göra sin första match för Söder. Bloggen noterade en 4-5 riktigt bra målchanser för FBK medan ÖSKarna fick nöja sig med en enda. Det var Mirza Basic som i princip fick öppet mål efter ett av Marcus Wetterbergs långa inkast. Bollen kom dock för snabbt mot Mirza, som inte fick rätt höjdläge på sitt skott.

Omstuvat i laget.
Att det går mot höst och säsongsavslutning märktes på Söders laguppställning där en hel del spelare saknades på grund av skador, sjukdom och avstängningar. På avbytarbänken återfanns utöver målvakten Andreas Lundgren ”bara” David Rohlén som var tillbaka efter sin skada samt de två försvararna Lucas Karlén och Edvin Almgren Matthiesen, vilka normalt bruka spela i div 5-laget. Patrick Ingvarsson hade nog fått pussla en hel del innan han fick ihop sin startelva. I backlinjen hade Alessandro Eni fått hoppa in som högerback, en uppgift som han klarade mycket bra. Det kanske är där han skall spela för att få bäst betalt för sin snabbhet. David Gustavsson hade i den avstängde Lucas Oskarssons frånvaro fått ta steget tillbaka till en av mittbackspositionerna igen. Längre fram var det Mathias Dimbergs uppgift att patrullera ytan mellan backlinje och mittfält. Det centrala mittfältet bestod av Rafail Kiose och Paolo Rojas, medan Hamid Sadid och Shaze Akbari breddade mittfältet till vänster resp. höger.

Alessandro Eni visade upp ett piggt och rappt spel på den för honom ovana positionen som ytterback.

Tidigt mål i andra.
Att ÖSK om än med nöd och näppe klarat sig igenom den första halvleken med ett oavgjort resultat väckte vissa förhoppnignar inför den andra. Men dessa förhoppningar kom snabbt på skam eftersom FBKs Damir Maglic kunde ge sitt lag ledningen redan två minuter in i den andra halvleken. Sedan var det mer eller mindre kört kändes det som. ÖSK hade i halvtid bytt in David Rohlén som ersättare för den rätt ineffektive Paolo Rojas och försökte sig på en mer traditionell 4-4-2 uppställning med David som den ena anfallaren, vilket dock inte gav så värst mycket eftersom laget hade svårt att få igång något strukturerat anfallsspel. Att David dessutom behandlades omilt några gånger av FBKs försvar gjorde inte saken bättre. Det var till och med så illa att han fick lov att gå av några minuter i förtid med en ordentlig fotstukning. Förhoppningarna om att ett slumpmål skulle kunna få Söder på en lite bättre köl grusades sedan med ungefär en kvart kvar. En hörna nickades in av en omarkerad spelare vid bortre och så var den matchen definitivt förlorad.

David Rohlén kom in efter halvtidspausen efter sin skadefrånvaro, men tvingades lämna planen med några minuter kvar efter att ha råkat ut för en ordentlig stukning.

Trots de förlorade poängen som vid det här laget inte betyder mer för Söder än att de skulle kunna fungera som en feelgood-faktor inför kommande efter- och försäsonger så fanns det trots allt en del positivt att ta med sig från matchen. Davide Croce är en riktigt bra målvakt och det är tråkigt att han inte kunde bli spelklar tidigare. Å andra sidan är han så bra att det inte finns någon anledning att tro, att han kommer att nöja sig med att spela div 4-fotboll nästa år. ÖSK lär inte ens vara intresserade av att titta på honom, men det borde finnas intresse från annat håll. Alessandro Eni gjorde en riktigt bra debut som ytterback och Lucas Karlén som blev inbytt i andra halvlek gjorde inte heller bort sig på en position som han inte är van vid. På mittfältet blir Rafail Kiose bara bättre och bättre. Han hade det rätt trögt under vårsäsongen, men har under hösten utvecklats till en viktig sammanhållande kraft och kommer onekligen bäst till sin rätt centralt på mittfältet.

Matchfakta: ÖSK Söder – FBK Karlstad 0-2 (0-0).
47. 0-1 Damir Maglic
74. 0-2 Abdul Gafaru Fuseini

Laguppställning.
Målvakt: Davide Croce
Backar: Alessandro Eni, Marcus Wetterberg, David Gustavsson, Amadou Diallo (67)
Mittfält: Shazada Akbari, Paolo Rojas (46), Mathias Dimberg, Rafail Kiose, Hamid Sadid
Anfallare: Mirza Basic

Ersättare: Andreas Lundgren (mv), David Rohlén (46, 87), Lucas Karlén (67), Edvin Almgren Matthiesen (87)

NWT: FBK tog viktig seger
VF:Hopp om kvalplats – FBK nollade jumbon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.