Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam seriesegrare

Eyravallsbloggen gratulerar Söder Dam – årets seriesegrare i div 2 Västra Svealand.

När krutröken skingrats efter den sista omgången i damernas div 2 Västra Svealand stod ÖSK Söders damlag som seriesegrare efter att-  i en match som nästan kunde kallas för en seriefinal – ha besegrat serietreorna från Gideonsberg. Tvåa och på samma poäng men med betydligt sämre målskillnad än Söder placerade sig Västerås IK, så med facit i hand var en seger nödvändig för ÖSKarna. Gästerna vann att döma av sidbytet före start slantsinglingen och valde att starta med vinden i ryggen. Resultatet blev ett spelmässigt övertag i första halvlek samt ett knippe missade chanser av vilka nog någon borde ha resulterat i mål. Söder skapade också en del, men kändes ändå inte riktigt lika vassa som motståndarna. Hemmalaget lyckades dock hålla matchen mållös fram till halvtidspausen även om det såg kritiskt ut några gånger. Bland annat missade man från Gideonsbergs sida en nick i ett fritt läge framför stabila Mimmi Paulsson-Febo i ÖSKs mål.

I andra halvlek blev det more-of-the-same om man bortser från att nu var rollerna ombytta. Nu var det ÖSK som vindsassisterade skapade tryck mot motståndarmålet och även om Gideonsberg kom upp mot ÖSKs försvarsdomäner några gånger kändes de ändå inte alls lika farliga som i första halvlek. Dessutom var deras skytte fortsatt bedrövligt.

Erika Karlsson gjorde ÖSK Söders första mål och blev sedan direkt utbytt. Eyravallbloggens teleobjektiv avslöjar att det verkar ha handlat om en känning i låret. Bredvid sig på bänken har hon Johanna Wall (stående) och reservmålvakten Karin Andersson.

Söder tog sedan ledningen i den 54:e minuten. Ett inkast hittade fram till Erika Karlsson som förpassade bollen i mål från nära håll vid bortre. Direkt efter målet blev Erika sedan utbytt, vilket såg lite underligt ut. Förklaringen visade sig efter matchen bestå av ett lindat lår. Jag antar att det redan var klart för byte när hon gjorde sitt mål. Efter det att Söder tagit ledningen kändes det faktiskt riktigt bra. Gideonsberg kändes inte längre så farliga. Ännu bättre blev det givetvis när Emma Salomonsson i den 72:a minuten gjorde 2-0 – ett mål som påminde väldigt mycket om Söders första. Ett inkast som Gideonsberg inte klarade av att rensa, gott om ÖSKare i motståndarnas straffområde och en svartvit som var sist på bollen. För de två inkasten som föregick ÖSKs mål stod långkastande ytterbacken Matilda Önnegren.

Matchens 2-0 skytt Emma Salomonsson visar var hon vill ha bollen.

Eyravallsbloggen kunde som vanligt inte låta bli att imponeras av Söders backlinje. Trots en hel del byten speciellt på mittbackpositionerna under säsongen så har det nästan alltid sett stabilt ut. Dagens mittbacksduo Helena Karlsson och Astrid Walldén kompenserar vad som brister i längd och tyngd med snabba fötter och bra speluppfattning. Emma Samuelsson på mittfältet är också en av bloggens favoriter – till synes outtröttlig och med i aktionen framför båda målen. Kul att hon ”fick” göra det mål som definitivt avgjorde matchen.

Nu väntar ett kvalspel som börjar nästa söndag i en kvalgrupp som utöver ÖSK Söder även innehåller två andra seriesegrare.

NA: ÖSK Söder seriesegrare

Motståndarna från Gideonsberg var mycket generösa i sin matchsammanfattning och skriver bland annat: Örebro Sk vinner rättvist över GIF med 2-0 och är seriens bästa lag och är väl värda att få kvala till damettan.
Gideonsbergs IF: Örebro SK Söder – Gideonsbergs IF 2-0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *