Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: ÖSK till B-slutspelet

ÖSKs lag lyckades inte besegra Jönköping Södra i den sista matchen i U21-allsvenskans grundspel. Detta innebär att laget missar möjligheten att vara med i den jakten på en bra placering i den här turneringen. Däremot visar det sig att det faktiskt finns ett B-slutspel, så ÖSK kommer inte att bli helt utan matchtillfällen, trots att man missade A-slutspelet. ÖSK deltar i den norra B-slutspelsgruppen och motståndarna kommer från AIK, Assyriska FF, Gefle IF och Hammarby. Den första matchen spelas på bortaplan mot AIK den 18 september. Här handlar det om en enkelserie och ÖSK får alltså fyra matchtillfällen. ÖSKs hemmamatcher spelas mot Assyriska den 2:a oktober och mot Hammarby den 23 oktober.

Matchen i Jönköping verkar inte ha varit någon höjdare sedd med ÖAK-ögon. Hemmalaget vann med 3-1 och gjorde samtliga fyra mål. Positivt för ÖSK var det väl ändå att William Atashkadeh kunde göra sin första match efter sitt långa skadeuppehåll. Han var med från start, men hans insats inskränkte sig till ca. 30 minuter, vilket var uppgjort från början. Av en notering i dagens papperstidning att döma verkar han ha klarat av den halva timmen utan några nya skadekänningar.

Matchfakta (sammanställt från Twitter):
Laguppställning: Tomer Chencinski, Patrik Haginge, Christoffer Wiktorsson, Andreas Ståhl, Stefan Hannason (43) – Haris Karahmet (63), Emil Berger, Boris Lumbana, Lukman Murad – Marcus Astvald (73), William Atashkadeh (30)
Ersättare: Simon Leonidsson (30), Oskar Ålgars (43), Filip Albertsson (63), August Wiklund (73), Carl Ekstrand-Hamrén, Jonathan Thuresson (mv), Philip Holmer

30. 1-0 Finnur Justinussen
50. 2-0 Finnur Justinussen (straff)
85. 3-0
86. 3-1 Självmål

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *