Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21 till Jönköping

William Atashkadeh verkar ha rehabtränat klart för den här gången. Han finns nämligen med i den trupp som i kväll möter Jönköping Södra i U21-allsvenskan.

ÖSK spelar i kväll den sista matchen i U21-allsvenskans grundserie. Även om det inte gått så bra för ÖSK i den här serien (heller) finns fortfarande möjligheten att gå vidare till ett slutspel som ger ytterligare några matchtillfällen för spelarna i U21 samt för A-truppsspelare som inte får så mycket matchtid i Allsvenskan. På ÖSKs hemsida finns följande spelartrupp utlagd: Tomer

Från A-truppen.
Chencinski (mv), Patrik Haginge, Emil Berger, Marcus Astvald, Christoffer Wiktorsson, Boris Lumbana, William Atashkadeh

Från U21-truppen.
Andreas Ståhl, Stefan Hannason, Haris Karahmet, Jonathan Thuresson (mv), Simon Leonidsson, Filip Albertson, Oskar Ålgars, Lukman Murad

Från U17-truppen.
Philip Holmer (högerbräddare)
Carl Ekstrand Hamrén (mittback)
August Viklund (anfallare)

Glädjande att notera är att William Atashkadeh nu kommit så pass långt i sin rehabilitering att man törs låta honom testa matchspel igen. Av de spelare från A-truppen som brukar vara med i de här matcherna saknas Eidur Sigurbjörnsson. Han är nämligen uttagen till det isländska U21-landslaget som igår mötte Belgien.

På ÖSKs hemsida intervjuar Erik Wärlegård lagets tränare Peder Ståhl, som bland annat förklarar vad som krävs för att gå vidare till slutspelet. En sak är i det sammanhanget säker och det är att vid en eventuell vinst så är ÖSKarna vidare till slutspelet.

Matchen spelas på Stadsparksvallen i Jönköping med avspark kl. 18:00

Startelvan (Facebook)

Jag antar att P-O:s tankar beträffande backpositionerna återspeglas i startuppställningen. Alltså att Wiktorsson i första hand skall ses som en mittback och Haginge som en ytterback. Jag hade nog i och för sig föredragit Haginge på mittfältet och Boris som högerback. Dessutom: Jag hoppas Carl E-H får spela minst en halvtimme. Han är nog den bäste av de yngre mittbackarna i ÖSK-sfären för tillfället.

1 kommentar – kommentera

Matte

Carl EH fick 0 minuter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *