Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Trippel för pojklagen

ÖSKs tre elitlag på pojksidan kan se tillbaka på en bra helg. Seger för alla tre och en serieplacering som sämst tvåa är helt ok så här fram på höstkanten.

P16 Elit.
Sextonåringarna mötte igår grannarna från Sturehov i en match som bloggen tyvärr inte kunde närvara vid. Efter ett halvt misslyckade och ett oavgjort resultat i Kumla förra helgen, så hittade laget tillbaka till vinnarspåret igen. Segersiffrorna blev ohotade 4-1 efter det att Gustav Fardelin nickat in två hörnor och Oskar Olofsson samt Mohammad Arsheian gjort var sitt. Den sistnämnde är åter efter ett benbrott, vilket säkert gjorde att målet kändes extra skönt.

På grund av att IK Brage samtidigt vann sin match mot FBK Karlstad med hela 9-0 är det nu väldigt jämnt i serietoppen. ÖSK och Brage har lika många poäng och samma målskillnad, men Brage har gjort fyra mål mer och ligger därför först i tabellen. De två lagen möts på Domnarvsvallen den 21 september och då kommer serien förmodligen att avgöras. ÖSKarna behöver en seger till i någon av de tre sista matcherna för att säkra en fortsättning till slutspelet – något som de med största säkerhet kommer att klara av.

P15 Elit.

Marcus Nydahl svarade bland annat för ett ”Hamrin-mål” mot FBK Karlstad. Totalt blev det tre på hans konto medan Tim Bergström (i bakgrunden) fick nöja sig med ett.

Nittiosjuorna mötte, i något som på förhand såg ut att kunna vara en seriefinal, FBK Karlstad. På planen var det dock stor skillnad på de två lagens förmåga. Efter det att Adam Johansson givit hemmalaget ledningen efter en knapp kvart kändes det aldrig som om segern kunde gå till någon annan än de svartvita. FBK fick lite bättre ordning på sitt spel mot slutet av den första halvleken, men deras förhoppningar om en kvittering dödades när Marcus Nydahl gjorde 2-0 med två minuter kvar av halvleken. I andra halvlek blev det defilering med ett totalt överlägset ÖSK. Marcus Nydahl hann med att göra två mål till och dessutom målade Emil Helander och Tim Bergström.

ÖSK är efter tretton matcher fortfarande obesegrade (två oavgjorda dock) och leder serien med nio poäng före Karlslund. Det är fortfarande 5 omgångar kvar att spela så seriesegrare är laget ännu inte, men det lutar otvivelaktigt åt det hållet.

PAL.
ÖSKarna spelade sin tredje match på åtta dagar efter de två tuffa matcherna mot Assyriska och Karlslund. ÖSK hade fått tillbaka August Wiklund efter avstängning, men saknade Filip Albertsson av samma anledning. Från U21-truppen deltog som vanligt Oskar Ålgars och Martin Springfeldt. Dessutom fick Lukman Murad och sommarförvärvet från Elfsborg Anton Westerlund båda en timmes speltid.

Det var ÖSK som dominerade matchen spelmässigt utan att dock skapa speciellt många målchanser. Motståndarna från Syrianska å sin sida skapade nästan ingenting alls och deras vassa chanser inskränkte sig till en i vardera halvleken.

Det blev hemmadebut för Anton Westerlund, som nog trivs bättre som mittback än som ytterback (har jag en känsla av).

ÖSK tog ledningen i den 20:e minuten när Andreas Nydahl, för dagen uppflyttad som vänsterbräddare för att ge Anton Westerlund plats på vänsterbacksplatsen, fick på ett riktigt hårt långskott, vilket Syrianskas målvakt inte kunde hålla. Även om det var ÖSK som dominerade spelmässigt och som det brukar heta kontrollerade matchen kändes ledningen inte helt säker förrän August Wiklund med 10 minuter kvar kunde rulla in ÖSKs andra mål. Där tog matchen slut för gästernas del och resten av matchen blev något av en transportsträcka.

Jonathan Herbst i ÖSKs mål hade på det hela taget en lugn dag på jobbet och det var inte förrän i slutminuterna som hans ställdes på något svårare prov. Då rann en motståndare igenom, men Jonte kom ut, blev väldigt stor och blockerade skottet. Backlinjen skötte sig som vanligt riktigt bra trots att det byttes på båda ytterbackplatserna den under matchen. Carl Ekstrand-Hamrén höll tillsammans med vicekapten Sebastian Heimeryd ihop mittförsvaret på ett utmärkt sätt. På det centrala mittfältet fick Max Lindborg i princip slita för två efter det att en förkylde Marcus Moore gick av redan halvvägs in i den första halvleken. Max kombinerade en aggressiv defensiv med sin utmärkta passningsfot och var ÖSKs bästa spelare i matchen. I anfallet var som sagt August Wiklund tillbaka – alltid tung att möta och besvärlig att hantera för motståndarna.

Av U21-spelarna var det väl egentligen bara Oskar Ålgars som imponerade. Oskar spelade högerback i den andra halvleken och levererade som vanligt en mycket solid insats. Anton Westerlund, hans ytterbackskollega på den andra kanten var förvånansvärt anonym under matchen, utan att på något sätt göra bort sig. Deet blev faktiskt bättre fart på den sidan, när Edwin Ahlnäs bytte av honom. De två offensiva spelarna  Lukman Murad och Martin Springfeldt gjorde inte något större avtryck. Springfeldt har ju matchats rätt hårt de senaste veckorna och kan vara ursäktad, medan Lukman verkar allmänt ur slag.

Lagets hemsida: ÖSK PAL behåller sin placering!

Avslappat på bänken under matchinledningen mot Syrianska FC. Flankerade av tränarna Peder Hessel och Daniel Wikström till vänster samt Bengt Lindborg till höger kan man skymta Filip Rinne i grönt samt se Philip Holmer, Edwin Ahlnäs, Ahmed Hassan, Rikard Hallgren, Tarik Benca och dessutom ana en så gott som helt skymd Oskar Olgars (bakom Bengt). Samtliga utespelare blev inbytta under matchen av Peder Hessel som vinnlägger sig om att ha en fräsch trupp inför den kommande bortamatchen mot Degerfors.

1 kommentar – kommentera

ÖSK U

Kul att S.Heimeryd gör bra ifrån sig, han har potential. Även Carl gör ett mycket bra jobb. Framtida mittbacks par i ÖSK?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.