Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder i topp och botten

Det gick väl ungefär som det brukar för ÖSK Söders två representationslag när de spelade sina matcher i helgen.

Söder herr.
Herrarna besegrades på bortaplan med 3-0 av Sköllersta. Lite stora siffror för ett lag som genomgående spelat bättre under hösten än våren. Det enda positiva med resultatet var väl att det ökade Sköllerstas möjlighet att klara sig kvar i div 3, där det numera är rätt tunnt med lag från örebrodistriktet.  I nästa omgång möter Söder på hemmaplan Sköllerstas närmaste konkurrenter om den nedre kvalplatsen. FBK Karlstad är ett av de lag som Söder så här långt tagit poäng av. Förhoppningsvis kan den bedriften upprepas.

Söder Dam.
ÖSK Söders damlag var i Avesta för att försvara sin serieledning. Det hade man inga problem med mot seriens jumbolag. Segersiffrorna skrevs 4-1 efter det att ÖSK haft ledningen i halvtid med 1-0 (Sandra Johansson) och därefter ökat ledningen med tre till i andra (Emma Tivemo, Camilla Erkisi och Ann-Sofie Frost).  Avestas mål gjordes i den andra övertidsminuten. Kul att se att den långtidsskadade lagkaptenen Ida Scherling verkar vara på gång igen. Hon satt på bänken även om inte fick någon speltid.

Nu återstår en match i årets serie och det är fortfarande tre lag som kan bli seriesegrare. Söders damer möter trean Gideonsberg och av allt att döma räcker det inte med ett oavgjort resultat. Jagande Västerås IK har nämligen ÖSKs lördagsmotståndare Avesta  i sin sista match, vilket nog innebär en rätt säker trepoängare. VIK har lika många poäng som Söder Dam men en målskillnad som är 11 mål sämre. Ingen chans alltså för dem att gå om så länge Söder vinner sin sista match.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.