Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder: Klart bättre mot Syrianska

Försvarspositioner för Eric Andersson, Lucas Oskarsson, Marus Wetterberg (skymd), David GustafMarcus Wetterbergsson och Shazade Akbari. I bakgrunden Mathias Dimberg och Kim Granlund Knutshed. På väg att ansluta Sebastian Lööw.

Bättre än förra gången.
När ÖSK Söder och Örebro Syrianska möttes på Örnsro i våras slutade matchen 6-2 till hemmalaget. ÖSK Söder var med i den matchen rätt länge, men mot slutet så brakade försvarsspelet samman och det blev några mål för mycket till segrarna. I returmötet gick det nästan tvärtom. I en rätt kraftig medvind tog gästerna ledningen efter 20 minuters spel. Emmanuel Ekeh – en av planens kortaste spelare fick stå omarkerad vid första och nickade ostörd in sitt lags ledningsmål. Med 10 minuter kvar av första halvlek skulle man kunna säga att tvåan blåste in. Ett långskott som i den kraftiga medvinden blev otagbart för duktige Andreas Lundgren i Söders mål.

Det är ett tufft jobb att vara målvakt i ÖSK Söder, men Andreas Lundgren klarar den uppgiften bra trots ett tidvis läckande uteförsvar.

Målet som aldrig blev något mål.
Några minuter senare spelar Söder till sig en hörna och en mycket märklig situation utspelar sig. Syrianernas målvakt fick av allt att döma en smäll eller törn (jag såg inte själv vad som hände) och blev liggande bakom mållinjen. Varken domare eller linjeman reagerar dock utan låter spelet fortgå. ÖSKarna behåller greppet på syrianernas planhalva och får på ett halvlångt skott också bollen i mål. Domaren bekräftar reduceringen, vilket givetvis gör bortalagets spelare mycket upprörda med tanke på den liggande målvakten. Efter en konferens med linjemannen (som inte heller verkar ha sett eller i alla fall inte markerat för något ojuste) ändrar sig domaren och ger syrianerna en frispark i stället för målet till Söder.

Söders tränare Patrick Ingvarsson blir i sin tur helt klart upprörd över det underkända målet och sade av allt att döma något mindre lämpligt, eftersom han blev utvisad. Ett minst sagt märkligt händelseförlopp. Jag tror inte att någon hade protesterat om domaren blåst av på en gång, när han såg att målvakten inte kom upp på benen igen. Men att retroaktivt underkänna ett mål, som han redan givit, på grund av en (eventuell) förseelse som varken han eller linjemannen uppmärksammade är minst sagt underligt.

Övertag i andra.
I andra halvlek var det ÖSK som fick vindfördelen och blev det spelförande laget. Efter två skott i stolpen (Haris resp. Shaze) reducerade Söder i den 66:e minuten. Mirza Basic frispelas snyggt av Haris Karahmet som (som vanligt) gör en riktigt bra andra halvlek. Det var Mirzas trettonde mål i serien och han är nu uppe i delad skytteligaledning med ledande Nordvärmlands Fredrik Johannesson. Söders förhoppningar om ett utjämnat resultat grusas dock 10 minuter senare, när man inte kan få iväg bollen från det egna försvarsområdet utan får finna sig i att en andraboll hittar vägen ända in i nätmaskorna.

Marcus Wetterbergs långa inkast ställde till stora besvär för örebrosyrianernas försvar. Till slut, men lite för sent, blev det också ett mål efter ett av hans inkast.

Trots syrianernas tredjemål ger dock inte Söder tappt utan visar bra moral, när man fortsätter att sätta en viss press mot sina motståndare. Speciellt Marcus Wetterbergs långa inkast ställde till med en hel del besvär. Det blir också efter ett sådant inkast som Söder kan reducera för andra gången i matchen. Ett långt inkast som landar i höjd med första stolpen kan syrianerna inte neutralisera utan Shaze får in bollen. Tyvärr har vid det laget matchtiden redan hunnit bli övertid så det ges inga möjligheter till en sista anstormning mot de vid det här laget rätt skakade motståndarna.

Rafail Kiose kom bättre till sin rätt i andra halvlek då han fick komma in och spela centralt.

Om man bortser från resultatet och att laget kommer att åka ur serien mm., så tycker jag att man från Söders sidan skall kunna vara rätt nöjda med hur man genomförda den här matchen. Laget lyckades skaka om syrianerna rätt ordenligt under andra halvlek och de är trots allt ett lag, som för närvarande ligger på kvalplatsen till div 2. Inte för att jag tror att de kommer att kunna behålla den platsen serien ut, men ändå.

Matchfakta: ÖSK Söder – Örebro Syrianska 2-3 (0-2)
19. 0-1 Emmanuel Ekeh
34. 0-2 Alen Rastoder
66. 1-2 Mirza Basic
72. 1-3 Hogar Lak
91. 2-3 Shazada Akbari

Laguppställning: Andreas Lundgren – Amadou Diallo (46), Lucas Oskarsson, Marcus Wetterberg, Eric Andersson – David Gustafsson – Alessandro Eni (71), Sebastian Lööw, Haris Karahmet, Rafail Kiose – Mirza Basic.
Ersättare: Kim Granlund Knutshed, Mathias Dimberg, Paolo Rojas (71), Shazade Akbari (46)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.