Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Helgens pojklagsfotboll

Trångt framför mål (Foto: Peter Fardelin)

Bloggen har haft en del andra prioriteringar under den gångna helgen och därför inte kunnat ägna så mycket uppmärksamhet åt fotbollsverksamheten på Ekäng. Därför blir det en rätt summarisk genomgång av vad som hänt i de regionala serierna och i pojkallsvenskan.

Pojkallsvenskan.
ÖSK hade bortamatch mot Assyriska i Södertälje på lördagen.  Innan match twittrade Peder Hessel att han och David Wikström tagit ut följande lag till matchen:

Startelva
: Filip Rinne – Oskar Ålgars,  Anton Westerlund,  Oskar Fardelin, Andreas Nydahl – Max Lindborg, Filip Albertsson, Marcus Moore, Ahmed Said Hassan – Martin Springfeldt och August Wiklund.
Ersättare: Sebastian Heimeryd, Edwin Ahlnäs, Philip Holmer, Simon Glännestrand, Tarik Benca och Olle Hellgren (mv).

Notabelt i startelvan är att nyförvärvet från IF Elfsborg Anton Westerlund (17 år) gör sin första match för ÖSK i pojkallsvenskan. Därmed blev köpingsinslaget i förstauppställningen mer än 25 %, vilket väl aldrig lär ha inträffat tidigare. Att konkurrensen om en startplats i truppen är hård framgår bland annat av att både Sebastian Heimeryd och Edwin Ahlnäs, som under året var rätt ordinarie i backlinjen, den här gången fick starta matchen sittande.

På lagets hemsida kan man läsa en del om matchen, som verkar ha varit rätt intensiv till sin karaktär. Assyriska tog ledningen i första halvlek, men ÖSKarna kvitterade genom August Wiklund en knapp kvart in i andra. Assyriska åkte på en utvisning och de svartvita pressade på för ett ledningsmål. Det kom också på en straff som Filip Albertsson slog in sin egen retur på. Efter det avgörande målet fick Assyriska även sin målvakt utvisad och ÖSK kunde enkelt spela av matchen.

I serien verkar Skogås-Trångsund redan ha säkrat vinsten och avancemang till Pojkallsvenskan Elit. ÖSK ligger förvisso tvåa, men är 11 poäng efter med en hängmatch ospelad. Den främsta konkurrenten om andraplatsen är BK Forward, som dock torskade i helgen mot Tyresö och ligger fortsatt en poäng efter med en match mer spelad. Matchen mot Karlslund som blev senarelagd på grund av DM-finalen för P16 kommer att spelas på torsdag. ÖSK har revansch att utkräva efter 2-0 förlusten i vårens bortamatch.

P16 Elit.
Det regionala 16-årslaget mötte IFK Kumla på hemmaplan på lördagen – en match som det inte kommit ut så mycket information kring. Den är inte ens uppdaterad hos Svenska Fotbollförbundet – något som matchdomaren skall tillse. Peter Fardelin har dock skickat över några bilder från matchen och nämner att matchen slutade 2-2 efter det att ÖSKarna två gånger hamnat i underläge. En hård ÖSK-press under den sista kvarten ledde tyvärr inte till något. Ett av ÖSKs mål gjordes av Gustav Fardelin – den andra målskytten är fortfarande oidentifierad.

Tack vare oavgjortspoängen tog ÖSKarna över serieledningen på bättre målskillnad är IK Brage. ÖSKarna är efter 10 matcher fortfarande obesegrade, men fyra oavgjorda matcher gör att de ändå tappat en hel del poäng. Serien kan mycket väl komma att avgöras den 21 september, då ÖSK möter Brage på bortaplan.

P15 Elit.
Nittiosjuorna var i Borlänge och vann mot IK Brage. ÖSK tog ledningen i den första halvleken genom Hampus Lind. Brage kvitterade tidigt i andra och sedan kunde Tobias Söderman avgöra för ÖSK genom två mål under matchens sista 10 minuter. Kul för energiknippet Tobias, som inte fått så mycket speltid i år utan pendlat mellan elit- och breddtrupperna.

Den här serien leder ÖSKarna med minst sju poäng. Minst därför att FBK Karlstad har två matcher tillgodo och vid vinst av dessa så blir de tvåa men som sagt fortfarande sju efter. Styrkeförhållandet mellan ÖSK och FBK kommer att testas på söndag då värmlänningarna kommer till Ekäng.

P17 Bredd.
Ytterligare ett ÖSK-gäng förtjänar extra beröm idag. Det är den så kallade breddtruppen för 95-orna. De spelar det här året seniorfotboll i div 7 under klubbeteckning ÖSK2. Efter en lite tveksam start på säsongen har de fått upp farten ordentligt och leder nu sin serie med fem poäng före Syrianernas andralag. Igår vann killarna mot Östansjö 2 med 12-1.

Fler bilder från 96-ornas match mot IFK Kumla på nästa sida.

Kalle Westdahl

Isac Uddling

Gustav Fardelin

Henning Nordvall

Andreas Klingström

Den som når högst får nicka.

1 kommentar – kommentera

kanallt

Om truppen i PAL så är det noterbart att eftersom som köpingspelarna är del av u21 truppen har dom en garanterad plats i elvan(om det är så att dom ska vara med och spela matchen). Oavsett vad vem som borde spela.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.