Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Serieledningen försvarad

Löpstarka Emma Salomonsson kan göra mål också – två mål blev det i den för toppstriden viktiga matchen mot Korsnäs IF.

Söder Dam försvarade sin serieledning genom att igår på hemmaplan besegra Korsnäs IF med 3-0. Siffrorna tyder på till gränsen till utspelning, men att döma av matchrapporterna var det inte så. Det gästande dalalaget tycks ha haft väl så mycket av spelet, men Söders lagmaskin i kombination med ett säkert försvarsspel malde ner motståndarna. Målgörare för Söder var Emma Salomonsson som gjorde två (varav ett på straff) samt Erika Karlsson som gjorde det första och ofta så viktiga förstamålet. Det var dessutom Erikas första mål för Söder i år.

Söder Dam: Stabilt försvarsspel ger trepoängare!
Falukuriren: Korsnäs föll trots bra spel

Tack vare vinsten försvarade laget sin ställning i toppen av tabellen oberoende av utfallet av dagens matcher i vilka de övriga tre topplagen är i aktion. Man får nog kallt räkna med att för serieseger så kommer det att krävas att laget tar fullt i de kvarvarande två matcherna. I nästa omgång möter laget ännu så länge vinstlösa Avesta på bortaplan – en match som ÖSKarna bör klara utan några problem. Därefter återstår ett möte med Gideonsberg på hemmaplan i den sista omgången. Ett Gideonsberg som i alla fall innan dagens match mot Fanna tillhör utmanarna om seriesegern.

Om Söders damer går i land med uppgiften och står som seriesegrare i mitten av september innebär det dock inte att det blir en automatisk uppflyttning en division. I stället väntar på grund av den serieomläggning som förestår kvalspel i två omgångar. Först i en kvalgrupp tillsammans med två andra div 2-vinnare. De tre kvalgruppssegrarna samt den bästa sjuan spelar sedan om två platser i den Dam(super)etta som skapas nästa år. Det återstår alltså ett lång och krävande kvalspel för de nio div 2-segrarna, där i slutändan endast två av tio lag kvalificerar sig för spel i nästa års Dametta.

Svenska Fotbollförbundet: Upp- och nedflyttning samt kval förbundsserierna, damer 2012

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.