Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Säker vinst för ÖSK 2

Tarik Benca laddar för andra halvlek. Tarik var inblandad i ÖSKs samtliga fyra mål. Han gjorde två själv och spelade fram till Benjamin Noorzays två.

Bloggen tog sig idag till Hagavallen i Åbytorp, Kumla. Där spelades vad som väl nästan skulle kunna kallas en liten seriefinal. Serieettan i div 7 Sydvästra, örebrosyrianernas andralag, var inte där, men väl seriens tvåa och trea. Andraplatsen hade före matchen hemmalaget Stene IFhand om och efter matchen var det ÖSKs andralag som tagit över. Även om ÖSKs andralag rent teoretiskt skulle kunna besättas av spelare från ÖSKs A-trupp eller de flesta av spelarna i U21, så är det i verkliga livet 95-ornas breddlag som står för laguppställningen. Till vissa delar något förstärkta av några spelare från ÖSKs pojkallsvenska trupp. Sjuttonåringarna har gjort det riktigt bra så här långt. Fastän det är första året som de möter seniormotstånd så är de med och kämpar i serietoppen. Efter dagens vinst mot Stene ligger laget bara en poäng efter serieledarna.

Benjamin Noorzay gjorde också två mål, men spelade ”bara” fram till ett.

En titt i serietabellen före matchen indikerade att det var Stene som var matchens favorit med fler gjorda och färre insläppta mål. När väl matchen kom igång visade det sig rätt snart att statistiken inte riktigt var hela sanningen. De unga ÖSKarna var klart bättre än sina motståndare och med två mål i vardera halvleken och inget insläppt tog man en övertygande seger. Det finns en hel del duktiga fotbollsspelare i laget, men bloggen fäste sig framför allt för det ramstarka försvaret med en säker backlinje framför Olle Hellgren i målet. Att Fredrik Felle som mittback håller hög klass kom inte som någon överraskning för bloggen, men även hans mittbackskollega Ante Jälevik som jag inte sett spela på ett år eller så skötte sina uppgifter riktigt bra. Anfallsmässigt utmärkte sig framför allt Tarik Benca och Benjamin Noorzay med två mål vardera – Tarik spelade dessutom fram Benji till dennes båda mål. Benji kvitterade genom att spela fram Tarik till hans och matchens första mål – den andra framspelningen stod Sebastian Andersson för. Segerreceptet var instick bakom Stenes tröga backlinje, som ofta spelade lite väl högt för sitt eget bästa.

Halvtidsbänken

Några fler bilder från matchen på nästa sida.

Coach Ohlsson med startflaggan i högsta hugg.

Det regnade tidvis rätt kraftigt, vilket inte hindrade ÖSK-försvaret att hålla nollan på en långhårig bortaplan. Ante Jälevik bildade tillsammans med Fredrik Felle ett svårpasserat mittlås.

Kenneth Carlsten (tidigare Krossler) stod för tyngden i Stenes anfall. Han hanterades dock på ett utmärkt sätt av Fredrik Felle och Ante Jälevik.

Nedjoggning efter en utmärkt insats. Benjamin Noorzay, Sebastian Andersson och Felix Calais (?).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *