Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P16 till DM-final

Henning Nordvall gav ÖSK en tidig ledning genom en riktigt snygg frispark. (Foto: Peter Fardelin)

ÖSKs 16-åringar mötte igår BK Forward i en DM-semifinal på Ekängs konstgräs. Som alltid blev det mer kamp än välspel då de två lagen möttes. Vid full tid efter spelade 80 minuter var det fortfarande oavgjort med ett mål vardera för de två lagen. En förlängning på 2*10 minuter fick tillgripas och när inte ens den hjälpte för att skilja lagen åt fick finalplatsen bestämmas genom straffsparksläggning.

Tidig ÖSK-ledning.
ÖSK tog en tidig ledning genom Henning Nordvall som slog in en välriktad frispark redan i den femte minuten. Matchen kom sedan att präglas av ett större bollinnehav för Forward medan det var ÖSKarna som skapade de klart vassaste chanserna. ÖSKs normalt så giftiga anfallsduo Felix Möller och David Holm fick inte speciellt mycket uträttat den här kvällen. I stället var det Martin Springfeldt som var ÖSKs största offensiva hot. Martin som tillsammans med försvarsspelaren Oskar Ålgars under sommaren växlat över från Köping FF till ÖSK, är blixtrande snabb och han ställde till med en hel del problem för Forwards försvar. Två gånger sprang han sig fri, men hade oturen att se sina skott ta i stolpen i stället för i mål.

Säkert försvarsspel.
Försvarsmässigt var det trots allt rätt lugnt trots att det var Forward som hade mest boll. Backlinjen med Gustav Fardelin och Oskar Fardelin i mitten flankerade av Edwin Ahlnäs och den snabbinkallade Mirza Turan hade bra kontroll på Forwards anfallare som egentligen aldrig kom till några riktigt bra avslutslägen. Typiskt nog kom Forwards mål en bit in i den andra halvleken till efter en passningsmiss i ÖSK-försvaret. Bollen snappades upp och lyrades in mot ÖSK-målet där den på något sätt över passerade mållinjen. ÖSKs för övrigt riktigt duktige målvakt Filip Rinne kan väl inte vara riktigt nöjd med det målet även det inte alls var hans fel att situationen uppstod. I övrigt skötte sig Rinne mycket bra och han dirigerade försvarslinjerna framför sig med pondus och hög röststyrka.

Bra med välbesatt bänk.
ÖSK hade fem avbytare på bänken, vilket kanske var tur eftersom alla fick hoppa in och bidra till segern. ÖSKs tre mittfältare fick jobba hårt för att kontrollera Forwards passningsskickliga lag och innan matchen var över hade de alla ersatts. Rikard Hallgren fick gå av rätt tidigt efter att ha råkat ut för en smäll av något slag. Innan matchen var slut hade även speluppläggaren Amel Rastoder och målskytten Henning Nordvall fått lämna plats för nya fräscha ben (och fotbollshjärnor).

Straffar avgjorde.
När lagen trots 100 minuters ansträngningar inte lyckats skilja sig åt blev det alltså straffar som fick avgöra vilket lag som kommer att ställas mot Karlslund i DM-finalen på söndag. I den diciplinen visade sig ÖSKarna vara det klart bättre laget. Fyra säkert inslagna straffar av i tur och ordning Oskar Ålgars, Henning Nordvall, Gustav Fardelin och Oscar Olovsson avgjorde matchen till ÖSKs fördel. Fler än fyra straffar behövde ÖSKarna inte slå eftersom Forwards skyttar slog en utanför och en som straffspecialisten i ÖSK-målet Filip Rinne kunde rädda.

Fler av Peter Fardelins bilder på nästa sida:

Det blev inte så många minuter för Rikard Hallgren som tidigt fick gå av efter att ha fått en smäll.

Gustav Fardelin och Oskar Ålgars spelade stabilt och var svårpasserade i ÖSKs mittförsvar.

Martin Springfeldt orsakade stora problem för Forwards backlinje tack vare sin snabbhet.

1 kommentar – kommentera

henning nordvall

grabbar det är osannolikt att vi ens vann matchen!!!! kommer ni ihåg min frispark? baaaam i krysset (standard) jag var ju lätt matchens lirare. 10 i bk forward kom ingenstans denna afton ojojojojjojo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *