Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder: Bättre, men inte tillräckligt bra

När ÖSK Söder mötte Köping FF på bortaplan i våras blev man fullständigt utspelade och förlorade med 7-2. Gårdagens retur på Ekäng blev en spelmässigt betydligt jämnare historia även om slutresultatet 1-3 inte ser så smickrande ut. Sett till spelfördelningen och målchanser hade ett oavgjort resultat varit rättvist. Men som så många gånger tidigare så visade det sig svårt för Söders spelare att hävda sig framför mål – både det egna och gästernas. Under den första halvleken var det Köping som hade ett litet övertag spelmässigt sett.Efter 25 minuter kom så det till synes oundvikliga ledningsmålet för gästerna. Oundvikigt inte så mycket beroende på spelet som på att det brukar gå så för Söder. KFFs giftige anfallare och tillika lagkapten Semir Ajanic kom runt på kanten nere vid kortlinjen och kunde spela in till den förre ÖSK-spelaren Johannes Skoglund – för dagen i rollen som en lätt överviktig anfallare. Johannes tryckte in bollen högt bakom en chanslös Jonathan Thuresson i ÖSKs mål. Efter ledningsmålet vaskade sedan Söder fram några hyfsade chanser innan halvleken var till ända. Bland annat två nickar från nära håll som Köpings duktige målvakt Glenn Schön lyckades styra ut till hörna.

Hiwa Mohammadi är åter svartvit.

I den andra halvleken tar Söder över mer och mer av spelet och är faktiskt under långa stunder det spelförande laget. Speciellt besvärlig att hantera för Köping var Haris Karahmet som efter att i princip ha varit osynlig under den första halvleken höjde sitt spel flera snäpp och kom fram flera gånger längs vänsterkanten avslutat med fina passningar in mot de intressanta ytorna framför mål. Till slut i den 85:e minuten blev det även utdelning, när hans inlägg nådde en fri Mirza Basic vid bortre. Mirza gjorde, som den målskytt han är, ingen misstag och nickade in sitt tolvte mål för säsongen. (Han är nu bara ett mål efter skytteligaledaren Fredrik Johannesson från serieledarna Nordvärmland). Tyvärr hade Köping 10 minuter tidigare redan gjort sitt andra mål. Det var åter Ajanic som ställde till det. Han kom fri och rundade rätt enkelt Jonathan Thuresson i Söders mål.

Efter Mirzas reduceringsmål satsade ÖSK ännu mera framåt och Ajanic gjorde sitt andra mål på en kontring. Inte så mycket att säga om det – att slutforcera när ett oavgjort resultat finns inom räckhåll är en självklarhet. Eftersom Söder redan har seriens i särklass sämsta målskillnad så gjorde det tredje målet varken till eller ifrån.

Paolo Rojas – spanskt nyförvärv som nog behöver en del inspelningstid.

Hemmadebut – i alla fall på hemmaplan blev det för återvändaren Hiwa Mohammadi som blev inbytt inför den andra halvleken. Inbytt för första gången i div 3 blev även det spansk-kolumbianska nyförvärvet Jean Carlo Tavera Rojas (som tydligen spelar under artistnamnet Paolo). Hans debut för Söder kom redan i div 5-matchen mot Pålsboda som spelade tidigare i förra veckan. Paolo gjorde väl inte något större avtryck under matchen. Han hamnade på vänsterkanten dit det inte kom så många bollar. En målchans hade han på ett av Haris inspel, men han kom inte till skottläge på en gång och när skottet väl kom avvärjde Schön i Köpings mål som vanligt till hörna. En ny bekantskap för bloggens utsände var en annan hemvändare. Erik Andersson levererade en mycket stabil insats som vänsterback. Bäst för dagen i Söder var David Gustavsson, vars position som balansspelare på mittfältet passar honom som hand i handsken. Det syns och märks att David har varit med ett bra tag. Bra speluppfattning och en väldigt fin tajming i huvudspelet. Det syns att han tidigare spelat mittback eftersom han i princip avväpnade allt och alla som hamnade inom hans aktionsradie.

Matchfakta: ÖSK Söder – Köping FF 1-3 (0-1)
26. 0-1 Johannes Skoglund
75. 0-2 Semir Ajanic
85. 1.2 Mirza Basic (Haris Karahmet)
87. 1-3 Semir Ajanic

Laguppställning:
Målvakt: Jonathan Thuresson (U21)
Backar: Boar Jalal (sista matchen), Lucas Oskarsson (k), Marcus Wetterberg, Erik Andersson
Mittfält: Rafail Kiose (66), Haris Karahmet, David Gustavsson, Hamid Sadid, Kim Granlund Knutshed (46)
Anfall: Mirza Basic

Ersättare: Andreas Lundgren (mv), Amadou Diallo, Alessandro Eni, Jean Carlo Tavera Rojas (66), Hiwa Mohammadi (46)

NA: ÖSK:s Real Madrid-värvning kunde inte stoppa ny förlust
Magazin 24: KFF slog jumbon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.