Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK PAL mosade Motala

Han var överallt – hela tiden. Marcus Moore hade en stor andel i vinsten mot Motala AIF genom sitt till synes outtröttliga slit på mittfältet.

På lördagen vann ÖSKs 15-åringar med 7-1 i sin regionala serie. ÖSKs pojkallsvenskar ville inte vara sämre i dagens toppmatch mot serietvåorna från Motala AIF. Det blev tangerade segersiffror och en övertagen andraplats för hemmalaget. Fast till att börja med såg det ut att bli en målsnål historia. ÖSKarna dominerade visserligen spel-och chansmässigt men bolluslingen ville inte in. När sedan östgötarna tog ledningen efter ett svartvitt bolltapp på mittfältet som resulterade i en kanon i nättaket efter 27 minuters spel kändes det som om det skulle kunna bli en lång uppförsbacke.

Det blev det inte – Motalas mål blev i stället signalen till ÖSKarna att själva komma igång med sin målfabrikation. Bara tre minuter senare utjämnade Sebastian Heimeryd på nick efter hörna och två minuter senare väggspelade sig Filip Albertsson igenom Motalas försvarslinjer och rullade in en ledningsboll. Därefter var det dags för ytterligare ett hörnmål – den här gången var August Wilklunds huvud det sista som rörde bollen. Båda hörnorna, en från vardera hållet, slogs av Max Lindborg. Första halvlekens målkavalkad avslutas sedan av nya högerbacken Oskar Ålgars, som gör sitt första mål för laget efter en retur på skott från August Wiklund.

Därmed var ju matchen i praktiken avgjord – vad som återstod var att spela 45 minuter till och se hur många mål ytterligare man kunde göra. Motala hade nämligen nästan ingenting att komma med anfallsmässigt och inte så mycket i försvaret heller. Det blev tre till efter en lite mer okoncentrerad andra halvlek. August Wiklund gjorde två till – inskyfflingar i mål efter fina inspelningar av Rikard Hallgren resp. Martin Springfeldt . Matchens sista mål gjordes sedan av Tarik Benca som fick på ett bra skott som hittade in högt i motståndarmålet. Det var helgens tredje för Tarik, som dessutom hade gjort två i div 7-matchen mot Finnerödja på lördagen.

Bra insatser av många spelare men det är väl främst mittfältet som skall ha beröm efter den här matchen. Filip Albertsson drev på sedvanligt sätt på sina offensiva medspelare och Marcus Moore trasade sönder det mesta av vad Motala försökte åstadkomma. Backlinjen och Jonathan Herbst i målet hade inte så mycket att bestyra. Bloggen tyckte att det var roligt att se en alert Andreas Nydahl tillbaka som vänsterback och att han dessutom spelade hela matchen. August Wiklund gjorde tre mål, men om sanningen skall fram borde han nog ha gjort några till. Men gör man tre kan man inte klaga.

Sommarens nyförvärv från Köping, högerbacken Oskar Ålgars och anfallaren Martin Springfeldt (med ryggenm mot kameran) tränar med U21-truppen men spelar en hel del i pojkallsvenskan.

ÖSK PAL: Målrik match på Ekäng

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.