Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Seger mot serieledarna för Söder

Sophie "Sosso" Sörqvist avgjorde toppmatchen mot Fanna BK till ÖSK Söders fördel med sitt mål i den sista matchminuten.

Sosso avgjorde.
Den för dagen rätt fåtaliga publiken på Ekäng fick vänta ända till sista minuten innan de kunde glädja sig över matchens enda mål. OK, det fanns några tillresta också och de var nog inte så glada, men ändå. Ekängs virtuella matchklocka hade redan hunnit passera 89-minutersmarkeringen, när Söders Sophie Nilsson Sörqvist med ett hårt skott ur halvsnäv vinkel satte in bollen vid den bortre stolproten. För förspelet stod Ann-Sofie Frost.

Jämnt men chansfattigt.
Om sanningen skall fram hade det nog kunnat gå precis tvärtom. Det här var en tuff match mellan två välspelande lag som båda gick in för att bärga trepoängaren. Gästerna från Enköping började båda halvlekarna bäst bara för att se Söder äta sig in och ta över initiativet. Så värst många målchanser skapade inte lagen, den mesta kampen utspelade sig på betryggande avstånd från målställningarna. Fannas bästa chans kom efter ungefär en kvarts spel med en klockren träff i ribban på ett långskott. Söder hade å sin sida två fina lägen i andra halvlek. Först en nick av Astrid Walldén på hörna som gick precis utanför och sedan kom Ann-Sofie Frost ännu närmare på ytterligare en hörnsituation. Affis nick tog dock i stolpen och studsade ut.

Bäst i en stark backlinje. Helena Karlsson var bästa ÖSKare i toppmatchen mot Fanna BK.

Backlinjen var ryggraden.
Jag frågade Johanna Wall som förkyld stod bredvid plan och såg på, vad Fanna var bra på. När vi mötte dem i våras, berättade Johanna, så var det speciellt deras kantspel som var bra. Det var det den här gången också. Speciellt på deras vänsterkant såg det farligt ut, men Matilda Önnegren gjorde en riktigt bra insats som ytterback och hade bra koll på Fannas bästa spelare (nr 18). Just backlinjen med suveräna Helena Karlsson var tillsammans med de två energiknippena på mittfältet Emma Salomonsson och Sussie Eriksson Söders bästa spelare den här eftermiddagen, vilket säger en hel del om matchens karaktär. I anfallet hade man svårare att komma till även om det skapades en och annan halvchans. Söders målvakt Mimmi Paulsson-Febo skickar upp hjärtat i halsgropen på publiken när hon dribblar med motståndarnas anfallare, men även den här gången gick det bra. Hon hade om sanningen skall fram inte så mycket att göra – kanske för att hon alltid stod rätt och kunde ta de bollar som kom i riktning mot Söder-målet utan några större åthävor.

Söder i serieledning.
I och med segern och ett oavgjort resultat i västeråsderbyt, så tar Söder Dam över serieledningen i den knallhårda div 2-serien. Västerås IK är tvåa på samma poäng som Söder, Fanna ligger trea med en poäng mindre och Gideonsberg är fyra två poäng efter. Så det kommer nog att även fortsättningsvis spelas ett antal seriefinaler i den här serien.

NA: ”Sosso” segerskytt – Söder serieledare
Upsala Nya Tidning: Fanna tappade serieledningen
Söder Dam: Upp i topp
Söderdams blogg: Med flaggan i topp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *