Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Toppmatcher i helgen

Vi har en hel del fotbollgodis att se fram emot den här helgen även om ÖSKs A-lag lämnar Närke för en tripp till Västerbotten.

ÖSK Söders damer spelar som vanligt – är jag frestad att skriva – seriefinal på lördag eftermiddag. Damernas div 2-serie är ju så fruktansvärt jämn med fyra lag i serietoppen att det spelas en seriefinal mest varje vecka. Utöver de fyra som jagar i täten skuggar dessutom Öfvre kvartetten på en plats tre poäng efter Söder. Söderdamernas lördagsmotståndare är Fanna BK, som just inför den här helgen råkar vara serieledare två poäng före bland annat hemmadamerna. Vid en eventuell seger tar ÖSK över i toppen om västeråsderbyt mellan Västerås IK och Gideonsberg slutar oavgjort.

Den andra toppmatchen spelas på söndag. Då tar ÖSKs pojkallsvenskar emot Motala AIF. Hemmalaget har spelat oavgjort de två senaste matcherna, först mot serieledarna från Skogås-Trångsund och sedan mot seriens jumbo IFK Eskilstuna. Frågan är var de står nu formmässigt. Jag skulle tro att formen är närmare Skogåsmatchen än vad den var förra veckan, då man hade en hel del frånvaro att ta hänsyn till. Förmodligen kommer man att få disponera spelare från U21-truppen, eftersom de inte har någon match under den kommande veckan. Matchen spelas på Ekäng på söndag kl. 13:00.

Utöver dessa matcher finns det en möjlighet att se de suveräna serieledarna i den regionala 15-årsserien. Den leder ju ÖSK med minst fem poäng (minst därför att lagen har spelat olika antal matcher). Till Örebro kommer på lördagen Köping FF, som ligger näst sist. Om ÖSKarna kan undvika underskattningsrisken så bör det bli en komfortabel seger.

ÖSK Söders herrlag har det inte gått så bra för den här säsongen. Men det är nog få lag som klarar av ett tvådivisionerskliv utan anpassningsproblem. På söndag eftermiddag möter man Köping FF, som i våras vann på sin hemmaplan med 7-2. Motståndarna från Köping har väl egentligen inte heller imponerat den här säsongen och det bör trots allt finnas en viss möjlighet att knipa en poäng. Söder får tillbaka sin speciella målskytt Mirza Basic (tvåa i skytteligan), som var avstängd i den senaste matchen, men man verkar få fortsätta utan skadade David Rohlén och Axel By. Boar Jalal gör sin sista insats för laget innan han flyttar till Göteborg för studier. Matchen spelas kl. 16:00 på söndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.