Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sommarfönstret stängt?

Det kommer olika besked om ÖSKs värvningsstrategi under sommaren. Häromdagen kunde man läsa hos Kapten Blod att sportchefen höll dörren eller kanske snarare fönstret öppet för ytterligare förstärkningar i jakten på fortsatt allsvenskt spel nästa år. När lokaltidningen idag talar med samme sportchef om samma sak är tongångarna annorlunda. Några ytterligare värvningar är inte aktuella är dagens besked – om det inte sker någon matchande minskning av spelartruppens storlek.

Vad som ligger bakom denna ändrade attityd är svårt för en utomstående att ha någon egentlig uppfattning om. Kanske är det så, att man insett att resurserna inte finns för att ta in en spelare som är tillräckligt bra för göra så stor skillnad att laget kan avancera i tabellen. För den uppgiften räcker det nog inte med normalbegåvade allsvenskingar. På god väg att sladda ner i Superettan är ÖSK dessutom i dagsläget knappast någon önskearbetsplats för ambitiösa fotbollsspelare. Alternativet att låna in spelare för hösten är förvisso ekonomiskt säkrare, men det lär inte finnas så många spelare som är för dåliga i sina nuvarande lag för att få speltid och samtidigt tillräckligt bra för att kunna göra en skillnad hos ÖSK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.