Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

PAL: Oavgjort i Eskilstuna

ÖSKare från vänster: Simon Glännestrand, Oscar Fardelin, Oskar Ålgars, Carl Ekstrand Hamrén, Tarik Benca. (Foto: Peter Fardelin)

ÖSKs pojkallsvenskar var på eftermiddagen i Eskilstuna för match mot IFK. När lagen möttes i våras slutade det med en utklassningsseger för ÖSKarna. 12-0 vart det då – väldigt stora siffror, även om en utvisning på en sörmlänning hjälpte till. Förväntningarna inför dagens match var ändå inte alls så högt ställda. Redan före matchen meddelade Peder Hessel, att man hade problem med att få ihop en slagkraftig trupp. Skador, sjukdomar och en avstängning ställde till problem för tränarna. Desstom var inte Filip Albertsson (kan ha varit den avstängde) eller Lukman Murad från U21-truppen tillgängliga – däremot spelade Oskar Ålgars och Martin Springfeldt.

För ovanlighetens skulle lyckades inte något av lagen göra mål så matchen slutade faktiskt 0-0, vilket hör till ovanligheterna i den här serien. Peder tyckte att laget gjorde en svag första halvlek och en betydligt bättre andra. Då hade man ett klart övertag och ”kostade på sig” att både missa chanser och skjuta i stolpen. Men det får man inga extrapoäng, så ÖSKarna fick nöja sig med den enda som utdelas vid oavgjorda matcher. En viss tröst var det kanske att närmaste seriekonkurrenterna BK Forward inte lyckades så värst mycket bättre. De spelade också de oavgjort, så ÖSK behåller andraplatsen och sitt ettpoängsförsprång till de gula.

ÖSK ställde upp laget på följande sätt: Jonathan Herbst – Oskar Ålgars, Oscar Fardelin, Carl Ekstrand Hamrén, Edwin Ahlnäs – Ahmed Said Hassan, Simon Glännestrand, Max Lindborg, Andreas Nydahl – Martin Springfeldt – Tarik Benca. På bänken satt: Sebastian Heimeryd, Rikard Hallgren, Philip Holmer och Benjamin Noorzay.

Peder var nöjd med målvakt och backlinjeninsatsen samt tyckte att de fyra som så småningom blev inbytta skötte sig bra.

ÖSK PAL: En dubbelnolla i Eskilstuna

Fler bilder från matchen:

Simon Glännestrand med Andreas Nydahl i bakgrunden.

Martin Springfeldt, nyförvärv från Köping FF.

I försvarsmuren: Martin Springfeldt, Tarik Benca, Max Lindborg och Ahmed Said Hassan.

Taktiksnack? Tarik Benca och Oscar Fardelin.

Hörnförberedelse.

Martin Springfeldt (gör skäl för sitt namn).

Extrainkallad: Benjamin Noorzay.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.