Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Umeresa i Svenska Cupen

120807. Mariehem SK skrivr på sin hemsida:

ÖREBRO SK i Svenska Cupen !
MSK lottades mot allsvenska Örebro SK i andra omgången av Svenska Cupen !
Underbart och häftigt !
Matchen spelas preliminärt lördag 18 aug kl 16 på T3 arena !

T3 arena är inte MSKs normala hemmaplan utan den ”stora” arenan i Umeå som tidigare gick under namnet Gammliavallen.

120806.
Omgång 2 i Svenska Cupen har nu lottats och det är i den här omgången som de 32 elitlagen i svensk fotboll kommer in i tävlingen. De kommer att ställas mot de 32 segrarna i den första omgången som består av lag från de lägre divisionerna. För ÖSKs del hamnade lotten på Mariehems SK – ett lag från Umeå.

ÖSKs motståndare spelar sin vardagsfotboll i div 2 Norra, där laget för tillfället ligger på fjärde plats med 24 poäng efter 12 matcher, fem poäng efter serieledarna från Selånger FK. Mariehem har dock en match mindre spelad och vinner man den är man serietvåa. Av årets statistik att döma är laget i första hand försvarsinriktat och har på sina 12 matcher bara släppt in 10 mål, vilket man är bäst på i serien. Framåt har det gått så där jämfört med konkurrenterna. Det har blivit 22 mål, vilket är svagast för lagen som jagar i toppen. Laget spelar sina hemmamatcher på MSK Arena, som bara för någon månad sedan fick nytt konstgräs.

I cupen besegrade Mariehem igår Kiruna FF med 2-1. Matchens första mål gjordes av lagets skyttekung Kim Lundmark. Denne kunde dock inte fullfölja matchen eftersom han redan i den 58 minuten fick sitt andra gula kort. Någonting som ÖSK förmodligen skall vara glada över. Lundmark verkar nämligen vara en riktig målskytt och har gjort 12 mål på 12 seriematcher.

Av distriktets två övriga lag är Rynninge vidare till omgång 2 och fick vad som i alla fall publikmässigt ser ut som en vinstlott. De får nämligen en hemmamatch mot IFK Norrköping, vilket förhoppningsvis kommer att locka storpublik till Grenadjärvallen. Sturehov var distriktets andra lag i den första cupomgången. Laget stred tappert men förlorade i förlängningen mot div 1-laget Karlstad BK med 2-0.

Cupmatcherna skall spelas den 18-19 augusti och eftersom allsvenskan då har speluppehåll bör ÖSK kunna komma till spel med ett starkt lag. Den tredje omgången i cupen kommer sedan att spelas som ett gruppspel i mars  månad nästa år. Med fyra lag i varje grupp bör de matcherna kunna fungera som en bra och intressant försäsongsaktivitet. Nackdelen med den gruppspelsmodellen är att det bli rätt tight att arrangera träningsläger utomlands. De måste nämligen vara klara redan första veckan i mars för de lag som deltar i cupens gruppspel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *