Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Mycket fotboll i kväll

Det har spelats en hel del fotboll med ÖSK-anknytning i kväll. Bloggen tvingas dock konstatera, att det inte fanns möjlighet att närvara på någon av matcherna på grund av andra åtaganden. Suck!

U21-allsvenskan.
ÖSKs U21-lag hade fått i uppgift att ta sig an seriens jumbolag Qviding, som inför kvällens match bara lyckats ta en poäng på nio matcher. När de lämnade Örebro var deras poängskörd fördubblad. Av allt att döma en riktigt svag insats av hemmalaget verkar det som. ÖSK missade därmed möjligheten att ta sig förbi Jönköping Södra i tabellen, vilket krävs för att få vara med i slutspelet. ÖSKs flygande reporter Erik Wärlegård var på plats och har filat följande videointervjuer:
1. Berger efter U21-matchen
2. Peder Ståhl besviken efter 2-2
3. Berger intervjuar Saeid

ÖSKs mål gjordes av Emil Berger och David Johansson.


P15 Reg.
Det blev bara oavgjort mot Rynninge i den regionala serien i kväll. ÖSKarna kan möjligen skylla på ett intensivt cupspelande för de flesta inblandade under den gångna helgen. ÖSKs båda mål gjordes av David Holm. Trots poängförlusten ligger ÖSK hela fem poäng före tvåan i serien som är FBK Karlstad.


Div 5.
Det blev oavgjort även för ÖSK Söders andralag i deras match mot Östansjö IF. Matchen slutade 1-1 med Söders Aimé Rodrigue som målgörare. Söder verkar ha haft vissa problem med att få ihop till ett fullt lag eftersom de hade sin huvudtränare Patrick Ingvarsson i målet. I laguppställningen skymtar även Söder Dams sportchef Jonas Ask, som jag antar var målvaktsreserv samt div 5-lagets tränare Valeh Gafarov Enqvist. Starkt av speciellt Jonas att ställa upp, tycker jag (om han nu gjorde det). Hans eget lag spelade ju DM-semifinal mot Öfvre Adolfsberg ungefär samtidigt. Även om det int gått så bra för Söders förstalag i div 3, så är framgångarna för andralaget påtagligt. De ligger ju i princip på samma placering i femman som förstalaget gjorde.
Fotboll Örebro har varit väldigt snabba och lagt ut ett matchreferat på sin hemsida. Bara jobbat!


Söder Dam.

Tre nöjda målskyttare efter DM-segern mot Öfvre (Söder Dams hemsida)


Det blev ingen revanch för Öfvre när de mötte Söder för andra gången på några veckor. Söders damer bärgade segern i DM-semifinalen efter en stark andra halvlek. Målen gjordes av Emma Tivemo, 15-åriga Sara Sandberg och straffskytten Emma Salomonsson.

Söder Dams hemsida har alla detaljer om matchen.

Nu blir det förmodligen och förhoppningsvis en DM-final mot KIF Örebro.

U21-Allsvenskan.

ÖSK spelar en viktig match i U21-allsvenskan på Behrn Arena. Viktig så tillvida att laget har en chans att ta sig förbi Jönköping Södra och lägga beslag på femteplatsen, den placering som krävs för avancemang till slutspelet. ÖSK ligger tre poäng efter JSödra men har en match mindre spelad. För att gå om smålänningarna krävs en tvåmålsvinst eller en uddamålsvinst med inte mindre än tre gjorda mål.

På klubbens hemsida aviseras följande trupp för matchen: Emil Berger, Mohammed Saeid, Tommy Wirtanen, Tomer Chencinski (mv), Christoffer Wiktorsson, Eidur Aron Sigurbjörnsson, Boris Lumbana, Lukman Murad (U21), Simon Leonidsson (U21), Miralem Malic (U21), Andreas Ståhl (U21), Filip Albertsson (U21), David Johansson (U21), Stefan Hannasson (U21), Jonathan Thuresson (mv, U21), Haris Karahmet (U21), Simon Glännestrand (U17), Oskar Ålgars (U21).

Av A-truppsspelarna saknas av okänd anledning Josef Ibrahim och Kushtrim Lushtaku. Av U21-spelarna är Miralem Malic tillbaka efter en kortare skadefrånvaro och Andreas Ståhl efter en längre.

Matchen spelas på Behrn Arena med avspark kl. 18:15.


Dam-DM.
ÖSK Söders damlag spelar semifinal mot Öfvre Adolfsberg. Lagen möttes så sent som förra veckan i serien i en tuff match som Söder vann. Öfvre vill säkert väldigt gärna ha revansch och det blir nog ytterligare en tuff match mellan de två lagen. Matchen spelas på Brickebackens IP med start kl. 19:00. Segraren kommer att i finalen få möta segraren i matchen mellan KIF Örebro och IFK Kumla.


P15 Regionala.
ÖSK möter på Grenadjärvallen Rynninge IK i en regnuppskjuten match i den regionala 15-årsserien. Även om ÖSKarna matchats hårt i helgen i diverse cupen och har tre spelare på en landslagssammandragning på Bosön så bör det bli en seger för de svartvita.


Div 5.
ÖSK Söders andralag spelar sin första höstmatch och för motståndet står tillresta Östansjö IF. Det blev stryk för Söder i bortamatchen men hemma på Ekäng är laget (relativt) svårslaget. Bloggen hoppas och tror på en hemmavinst. Kl. 20:30 på Ekäng.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.