Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Eidur Gudjohnsen?

Kapten Blod har talat med den förre ÖSK-spelaren Arnor Gudjohnsen om dennes son Eidurs framtidsplaner. Eidur kom nyligen överens med den grekiska storklubben AEK om att hans kontrakt avslutas ett halvt år i förtid. Eidur skrev på för den grekiska klubben förra sommaren och hade ett kontrakt som sträckte sig det här året ut. Tiden hos det grekiska laget präglades dock i hög grad av det benbrott som han drabbades av i oktober förra året. Han var åter i spel i april i år, men kommer nu att lämna klubben. Den officiella anledningen sägs vara att klubbens ekonomi behöver saneras.

Pappa Arnor vill inte avfärda möjligheten att Eidur ansluter till ÖSK och menar att detta borde vara möjligt, eftersom sonen numera kontraktslös och inte behöver köpas loss. Jag undrar dock om ÖSK ens har möjligheten att erbjuda så pass bra personliga villkor att spel för sportklubben kan bli intressant för islänningen. Enligt uppgift uppgick Eidurs årslön hos AEK till 650 tusen Euro, alltså ca. 5,5 mkr. Även om spelarens karriär är i dalande så är det nog tveksamt om hans ens skulle vara villig att fundera över de lönevillkor som ÖSK skulle kunna erbjuda honom.

Bloggen tror alltså att det inte ligger något bakom spekulationerna om att Eidur skulle kunna vara på väg till Örebro. Den dagen han vill avsluta sin karriär och eventuellt väljer att spela något år till bara för skojs skull lär ÖSK inte heller stå speciellt högt på hans prioriteringslista, eftersom han aldrig tidigare representerat klubben. Var hans pappa spelade spelar nog mindre roll i det sammanhanget.

Wikipedia: Eiður Guðjohnsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.