Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ny förlust för Söder

När ÖSK Söder igår höststartade div 3-spelet så stod ett returmöte mot IFK Mariestad på programmet. Precis som vid hemmamötet före sommaruppehållet blev det tyvärr en förlust för Söders unga lag. Det har inte kommit fram så mycket information om matchen. NA skriver i en kortfattad nyhetsnotis, att det var Söder som började matchen bäst och lyckades träffa ramvirket (alternativt misslyckades med att träffa mål) vid flera tillfällen. När sedan hemmalaget trots Söder spelövertag gjorde matchens första mål havererade Söders spel och Mariestad kunde göra två till innan pausvilan.

Mirza Basic gav ÖSK lite hopp om att komma ikapp genom sitt mål efter en timmes spel, men de förhoppningarna punkterades en dryg kvart senare, när Mariestad fick in sitt fjärde mål. Mirza snyggade sedan till siffrorna lite genom att göra sitt andra mål för matchen på övertid. Enligt rapporteringen på SvFF:s hemsida var två av Mariestads mål i själva verket självmål av ÖSK. På klubbens hemsida har man dock namngivet hemmaspelare som målgörare för alla fyra målen, så hur det ligger till med den saken vill jag låta vara osagt. Det kan ju ha varit trånga situationer eller skott som ändrat riktning på en försvarare. Genom sina två mål igår går Mirza Basic upp på en delad tredjeplats i seriens skytteliga, vilket är riktigt bra med tanke på lagets tabellställning.

Av den laguppställning som lagt ut på SvFF:s hemsida kan man se, att Jonathan Thuresson stod i mål och att även Haris Karahmet från U21-truppen deltog. De är ju båda två fortfarande registerade hos ÖSK Ungdom och kan alltså vara med i dessa matcher, vilket inte gäller de övriga spelarna i U21. Eric Andersson gjorde sin debut i A-laget och Axel By, verkar ha återhämtat sig efter den skada han ådrog sig under försommaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.