Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21-vinst mot GAIS

Ett ovanligt A-betonat ÖSK tog till slut en tvåmålsseger mot en motståndare som verkade ha skickat sitt juniorlag eller i alla fall något som påminner om ett sådant.

Lukman Murad hade en fot med i båda ÖSKs mål då ÖSKs U21-lag besegrade GAIS.

Starkt ÖSK.
Det var en ovanligt stor andel A-truppsspelare som representerade ÖSK då laget mötte GAIS i U21-allsvenskan. Motståndarna från Göteborg verkade ha gjort precis tvärtom. Det var inte direkt några för en normal örebroare kända namn som lästes upp av speakern före matchen och de flesta av spelarna såg rätt unga ut. I ÖSK var sjuke Josef Ibrahim väl egentligen den ende som saknades av de spelare som ”borde” ha varit med. Speltid blev det däremot för Armend Alimi och Emil Berger, som båda fått stå över ett antal matcher på grund av sina skador.

Massvis av missade chanser.
Om ÖSKarna hade lyckats få mål på någon av alla de chanser de skapade i första halvlek hade matchen nog fått något av en promenadkaraktär. Under första halvlek dominerade ÖSK totalt beträffande spelövertag och chansskapande. Precis som det borde vara med tanke på förutsättningarna. Närmare mål än ett knippe stolp- och ribbträffar kom dock inte hemmalaget, så i halvtid var det fortfarande mållöst.

Indirekt målhot.
I andra halvlek fick sedan GAIS mer ut av sitt spel och det såg till och ifrån nästan halvfarligt ut. Det var också GAIS som efter en timmes ansträngningar fick matchens stora chans. En avvärjd boll från Tommy Wirtanen hamnar i Tomer Chencinskis målvaktsfamn och domaren, som såg det hela som bakåtspel, ger bortalaget en indirekt frispark halvvägs in i ÖSKs straffområde. Lyckligtvis resulterar denne inte i mer än en resultatlös hörna, så ÖSK klarade sig undan med blotta förskräckelsen.

More of the same.
Mot mitten av halvleken börjar ÖSK sedan att byta ut fler och fler av sina utespelare mot de egna U21-spelarna. Anfallsmässigt sker ingen förändring och ÖSK avslutar ett antal anfall på GAIS målvakten, utanför mål och ytterligare några gånger i målställningen. Det började faktiskt se rätt hopplöst ut innan ÖSK med drygt fem minuter kvar att spela till slut kunde få in ett mål.

Mål och assist för Lukman.
Lukman Murad, som bytts in efter halvtidspausen, slog vad som väl egentligen var en rätt misslyckad hörna, som han inte får någon höjd på. Bollen nådde dock fram till Ahmed Yasin, som tagit position utanför straffområdet för att ta hand om en förlupna andrabollar, antar jag. Men det blev i stället en passning från Lukman, som Ahmed med ett hårt skott placerade i bortre. Något av en revansch för den irakiska landslagsmannen, som skapat men även missat ett antal chanser under matchen. Några minuter senare avgjorde Lukman sedan matchen definitivt till ÖSKs fördel. Han snappade upp en misslyckad bakåtnick och kom fri bakom GAIS backlinje. Målvakten, som kommit ut på mellanhand, var chanslös när Lukman snyggt lyfte bollen in i det tomma målet. Ett klassmål av ÖSK-lagets yngste spelare.

Emil och Armend tillbaka..
Av A-truppsspelarna får Kalle Holmberg och Christoffer Wiktorssson bara spela en halvlek, vilket väl skulle kunna tas som ett tecken på att de ligger rätt nära en start mot BK Häcken på torsdag. Armend Alimi spelade nästan 80 minuter och Emil Berger hela matchen och bör alltså kunna anses skadefria igen. (Speltid i A-laget lär de ändå inte få på en gång eftersom det numera bara finns två centrala mittfältsplatser att konkurrera om under P-O Ljung).

Mål till slut för Ahmed.
Tomer Chencinski skötte sig bra i målet även om han inte hade överdrivet mycket att göra. En dribblingssituation utanför straffområdet drar dock ner betyget även om det slutade lyckligt den här gången. (Han måste lära sig att värdera den typen av situationer bättre. Det är främst hans agerande vid dessa som håller honom borta från A-laget, tror bloggen). I backlinjen spelade Christoffer Wiktorsson bra den halvlek han var med. Eidur Sigurbjörnsson visade prov på ett spänstigt luftspel, men också några tveksamma ingripanden då bollen kom efter marken. Ahmed Yasin skapade en hel del, men missade omotiverat mycket. Att skott tar i målställningen är inte så mycket att säga om, men på mål skall de i alla fall gå och det var inte alltid fallet med Ahmeds avslut. Till slut fick han dock sitt mål, vilket var välförtjänt med tanke på jobb och inställning.

Matchfakta: ÖSK – GAIS 2-0 (0-0)
84. 1-0 Ahmed Yasin (hörna Lukman Murad)
87. 2-0 Lukman Murad

Laguppställning.
Målvakt: Tomer Chencinski
Backar: Tommy Wirtanen (66), Eidur Sigurbjörnsson, Stefan Hannason (k), Christoffer Wiktorsson (46)
Mittfält: Ahmed Yasin, Armend Alimi (78), Emil Berger, Simon Leonidsson (70)
Anfall: Kalle Holmberg (), Kushtrim Lushtaku (66)

Ersättare: Filip Rinne (mv), David Johansson (46), Lukman Murad (46), Martin Springfeldt (66), Oskar Ålgars (66), Miralem Malic (70), Haris Karahmet (78)

NA: Berger och Alimi tillbaka i spel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *