Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Gothia Cup 2012

PAL-truppen 2012

ÖSK deltar i år med två lag i den stora Gothia Cup turneringen. ÖSKs pojkallsvenska lag är inbjudna att vara med i Gothia Tipselit Cup – en inbjudningsturnering med deltagande av 12 svenska lag och 12 utländska. På sin hemsida beskriver Gothia cupen på följande vis:

Gothia Tipselit Trophy
Gothia Tipselit Trophy är en inbjudningsturnering för pojkar 17 år. 12 Tipselit-lag från Sverige tar emot 12 lag från övriga världen i årets mest prestigefyllda tävling. 2012 avgörs Gothia Tipselit Trophy för fjärde gången. Sedan tidigare har Wolverhampton, Elfsborg och GAIS inteckningar.

Lagen som deltar i denna klass har blivit speciellt inbjudna att delta. De svenska lagen ska vara certifierade av Tipselit och inbjudan utfärdas av SEF (Föreningen Svensk Elitfotboll). De utländska lagen blir inbjudna av Gothia Cup.

ÖSKs trupp.
ÖSK deltar i cupen med följande trupp: Jonathan Herbst (mv), Olle Hellgren (mv), Filip Jonsson, Fredrik Felle, Andreas Nydahl, Sebastian Heimeryd, Carl Ekstrand Hamrén, Oscar Fardelin, Edwin Ahlnäs, Semin Ujkanovic, Rikard Hallgren, Philip Holmer, Simon Glännestrand, Max Lindborg, Marcus Moore, August Wiklund, Tarik Benca, Alexander Ottosson, Filip Albertsson och Ahmed Said Hassan.

ÖSKarnas matchprogram ser ut på följande sätt (klicka på bilden för att förstora den).

Cantolao är ett lag från en fotbollsakademi i Lima, Peru som bedriver ett omfattande ungdoms- och utvecklingsarbete. Målmaskinen Claudio Pizarro, som tidigare spelade i Werder Bremen men under den kommande säsongen kommer att representera Bayern Muenchen är deras mest kända spelare. På lokal nivå här i Närke finns det faktiskt också en klubb med samma namn. Sportakademin Cantolao FK spelar i div 6 Sydvästra, men de har nog bara namnet gemensamt med den peruanska organisationen.

P16.
Utöver 17-åringarna deltar även ett lag från P96 (bredd-truppen). Även de kommer att möta utländska motståndare i gruppspelet med följande matchprogram.

Cupturneringen är för övrigt med största sannolikhet anledningen till att ÖSKs returmatch mot BK Häcken på torsdag kommer att spelas på nygamla Ullevi i stället för på Rambergsvallen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *