Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen 2012 – dag 1

De flesta ÖSK-lagen kan nog se tillbaka på den första örebrocupsdagen med en viss tillfredsställelse. I de två äldre pojkåldersklasserna som bloggen följer svarade P15 lag 1 för två riktigt starka insatser. På förmiddagen slog man ett lag från Brommapojkarna med 6-0, vilket man sedan på eftermiddagen följde upp med att slå Rävlanda AIS med samma siffror. (Jag tyckte iofs. att eftermiddagsmatchen slutade 7-0, men det är vad domaren rapporterar som räknas). I den äldsta pojkklassen har ÖSK lag 1 bara spelat en match – Lekstorps IF besegrades med 8-0. I båda de äldre pojkklasserna har ÖSKs andralag vunnit resp. förlorat en match, och de har alltså fortfarande möjligheten att kvalificera sig för A-finalspel.

I övrigt kan noteras att ÖSK P14 lag 1 leder sin grupp med full poäng efter två matcher. Samma sak gäller ÖSK P13 lag 1. Väldigt starka är även flicklaget i F14. De har hunnit med tre matcher, vunnit alla och har den starka målskillnaden 13-1. Mest värmde säkert dagens seger mot KIF DUFF, som besegrades med 2-1.

Emil Helander - tremålsskytt i andra halvlek då P15 inledde årets Örebrocup med en seger över ett lag från Brommapojkarna.

Bloggen besökte närbelägna Lundby IP och såg ÖSK P15 lag 1 ta sig an ett gäng från Brommapojkarna. Det såg lite nervöst ut i början, med för liten plan, för lös boll och en gräsyta som inbjöd till allehanda felbeslut. Speciellt nervösa var nog tränarna som försökte få grepp om situationen. Men efter det att Mirza Turan nickat in 1-0 på Adam Johanssons hörna blev det lugnare. Det blev till slut 6-0 till de svartvita efter ytterligare ett mål av Mirza, tre av Emil Helander som spelade cntral anfallare i andra halvlek samt ett avslutningsmål av Marcus Gustafsson, som snyggt slog in ett volleyskott precis när matchen skulle ta slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *