Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen 2012

I morgon startar Örebrocupen i fotboll. Knappt 400 lag och totalt över 7.000 spelare och ledare deltar i vad som väl måste vara Örebros största idrottsevenemang. Cupen har sitt tävlingscentrum förlagt till Rosta Gärde, men matcherna spelas över hela Örebro. Spelplatser utöver Rosta Gärde/Karlslund Arena är Heden IP, Mellringe IP, Lundby IP, Pettersbergs IP, Trängen, Navet och Sörbyvallen. ÖSK Ungdom (som tävlar under klubbnamnet Örebro SK) har 17 anmälda pojklag och 3 flicklag.

Bloggen kommer i möjligaste mån att försöka hålla ett öga på några av lagen i de äldre pojkklasserna. Tyvärr är den äldsta pojkklassen väldigt tunn med bara 11 anmälda lag och utan något deltagande från Karlslunds IF eller BK Forward. De matcherna brukar alltid vara intressanta att följa – å andra sidan är det givetvis alltid intressant att få möta helt nya och okända motståndare.
Det verkar som om man från ÖSKs sida i de äldre klasserna valt att toppa sina lag. För 15- och 16-åringarna är det naturligt eftersom man i år delat upp årskullarna i elit- och breddtruppen. För 14-åringarna gäller det väl i första hand att spela ihop ett lag till Sverigecupen senare i sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.