Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ödesmatch(er) för Söder

Div 3 Västra Svealand är på väg att vända och för ÖSK Söder/Ungdom kommer nog de närmaste två matcherna att definiera div 3-säsongen. Nu möter man nämligen nästjumbon IFK Mariestad två gånger om. I eftermiddag på Ekäng och sedan när höstsäsongen börjar på bortaplan i Mariestad. ÖSK Söder ligger – om uttrycket tillåts – på en säker sistaplats med blott fyra inspelade poäng. IFK Mariestad med tio är något bättre, men inte tillräckligt mycket bättre än att de tillsammans med Sköllersta ligger på de två andra direktnedflyttningsplatserna.

För båda lagen får alltså dubbelmötet karaktären av måstematch. För Söder gäller det att försöka skaffa sig ett bättre utgångsläge inför höstomgångarna, även om två segrar mot Mariestad inte skulle lyfta dem tillräckligt långt för att ens lämna jumboplatsen. Detta på grund av lagets dåliga målskillnad (minus 28 för tillfället).  För Mariestad räcker för tillfället en seger till för att lyfta laget över nedflyttnings- och kvalstrecken och två segrar skulle dessutom kunna skaffa en del luft ner till de kritiska placeringarna.

Söder har inte släppt någon laginformation inför den här matchen, men de kan nog inte räkna med Axel By i laguppställning. Axel skadade axeln efter en vådlig luftfärd i den senaste matchen mot IFK Ölme. Åter i laget bör Lucas Oskarsson vara liksom Rafail Kiose eftersom båda deltog i den senaste div 5-matchen. Beträffande David Rohlén har jag för mig att man kommer att låta honom vila tills dess att höstsäsongen startar i slutet av juli.

Eftermiddagens match spelas på Ekäng med avspark kl. 16:00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *