Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Mest förluster i kväll

Det var inte bara Örebro Spelarinvest som redovisade en förlust på onsdagskvällen (även om den avsåg förra året). Även Söders damer och ÖSKs pojkallsvenskar tvingades att bita i var sitt suräpple.


PAL – Forward för vassa.
Pojkallsvenskarna förlorade mot BK Forward med hela 4-1 – en förlust som säkert sved en hel del. Underhandskontakter säger dock att matchen var betydligt jämnare än vad man kan tro av slutresultatet. Otur och oskicklighet i försvarsspelet vid fasta situationer gjorde dock att siffrorna sprang iväg. Forward gjorde matchens första mål genom Amar Bukva varpå Filip Albertsson utjämnade till 1-1, ett resultat som stod sig till halvtid. ÖSK började sedan bra i andra halvlek men släppte in både 2-1 och 3-1 efter två hörnor. Sedan blev det även 4-1 när laget försökte forcera mot slutet av matchen.

PAL:s hemsida: Bra match – Tung förlust


Söder Dam – Förlust i Västerås.
Söder Dam förlorade match och serieledning då laget tvingades inkassera en 1-0 förlust mot Västerås IK. NA skriver om en match med en hel del ÖSK-chanser som dock inte resulterade. Bland annat missades en straffspark och VIKs mål var ett skott som ändrade riktning efter att ha tagit på en spelare.

NA: Otur sänkte ÖSK Söder
Söder Dam: Förlust i Västerås!
Bergvalls Blogg: Veni, vidi VIKi…

Eftersom Öfvre Adolfsberg samtidigt besegrade Gideonsberg, så betyder kvällens resultat att serien ännu en gång fått en ny serieledare. Nu är det Västerås IK som toppar med en ledning som är ointaglig för Gideonsberg, trots att de har en match ospelad. I den haltande tabellen ligger ÖSK Söder tvåa och Öfvre är nu trea.


Starkt spel av Söder 2.

John Fägersten släppte inte några bollar förbi sig i Odensbacken.

För kvällens prestation stod ÖSK Söder 2 som åkte till Odensbacken för att möta HOIF utan vare sig målvakt eller avbytare. Målvaktsjobbet fick tas av lagets Benjamin, 16-årige John Fägersten som spikade igen målet och inte släppte någon boll förbi sig. Söder gjorde däremot fyra mål av vilka Konate Cheick svarade för två spelmål och ett straffmål. Även Rafail Kiose gjorde mål på straff. Av gulkortsskörden att döma verkar det ha varit en rätt tuff tillställning (eller en väldigt petig domare). HOF drog nämligen på sig fem gula kort medan Söder klarade sig undan med fyra.

Fotboll Örebro: HOIF – Örebro SK Ungdom 2: 0-4

1 kommentar – kommentera

Matte

BKF-ÖSK PA, Visserligen förlust men BKF valde att ställa sitt absolut starkaste U Lag på planen med spelare som även huserar i BKF div 1 lag. Mot det står ett ungt ÖSK med 4 st p96 i startelvan, trots det är det en tuff och ganska jämn tillställning. BKF är lite vassare vid sina två hörnmål vilket också är ett resultat av rutin som avgör just där. Grattis BKF men lovande ÖSK….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.