Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21-match i kväll

ÖSK möter i kväll BK Häcken i en match i U21-allsvenskan. Det kommer av allt att döma att bli en rätt ojämn kamp eftersom ÖSK till den här matchen inte ”släpper till” några spelare från A-truppen. Förstärkningarna kommer i stället från den pojkallsvenska truppen samt från två spelare från Köping som tränat med U21-truppen den senaste tiden.  På ÖSKs hemsida skriver man, att man kommer till spel med följande spelartrupp.

Olle Hellgren (mv, PAL)
August Viklund (PAL)
Philip Holmer (PAL)
Rikard Hallgren (PAL)
Simon Glännestrand (PAL)
Simon Leonidsson (U21)
Miralem Malic (U21)
Filip Albertson (U21)
David Johansson (U21)
Stefan Hannason (U21)
Filip Rinne (mv, U21)
Haris Karahmet (U21)
Sebastian Heimeryd (PAL)
Oscar Fardelin (PAL)
Martin Springfeldt (Köpings FF)
Oscar Ålgars (Köpings FF)

Det kan tyckas lite ogint av P-O Ljung att inte släppa till några av sina spelare till den här matchen – speciellt som det väl finns en del, som nog inte kommer att få spela så mycket om ens något mot IFK Norrköping på torsdag Jag kan tänka mig att det ligger två överväganden bakom beslutet.

– Genom att inte använda några spelare från A-truppen disponerar han dem fullt ut under sitt utvärderingsarbete. Om de spelat match idag hade de i princip inte varit tillgängliga för den vanliga träningen vare sig idag eller i morgon.

– Spel med U21-laget brukar det bli för de spelare som inte får spela med A-laget. Det är i allmänhet de spelare som ligger längst borta från allsvenskan som spelar där. Jag antar att P-O vill låta alla spelare i truppen visa upp sig och ”kämpa” för en plats i det allsvenska laget och då skulle det sända fel signaler att skicka dem till U21 några dagar före en riktig träningsmatch som den mot IFK Norrköping.

Det blir säkert en jobbig match för ÖSKs ungdomar, men samtidigt blir det säkert inspirerande för killarna att få mäta sina krafter med spelarna från BK Häcken. Enligt ÖSK kommer det att vara med sex spelare hos dem som tillhör A-truppen. För spelarna från PAL-truppen blir förutsättningarna dock inte idealiska. De flesta av dem var igår i Stockholm och spelade en match mot Tyresö.

1 kommentar – kommentera

Anders

Några av de yngre förmågorna i Söder är väl ändå bättre än de från PAL laget när de kommer till tuffare spel i U21 serien. Kan inte förstå hur ÖSK alltid tycks blunda för söders verksamhet. Hade gärna sett duktiga ungdomar som mirsa, kim & benjamin med ikväll, även om jag nu inte sett Söder nu på ett tag. Dock tröttsamt att se spelare från andra städer få chansen före trogna ungdomar i sportklubbens egen organisation. Men det är bara min åsikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *