Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder herr: Torsk igen

Trots baklängesmålen tillhörde David Gustafsson och Axel By Söders bästa spelare.

Om man skulle ta och ta det positiva först. Så när som under de första tio minuterna och de sista tio så höll Söder spelet uppe rätt bra och förlorade bara med ett mål. Så till det negativa. Tyvärr gjorde IFK Ölme fem till på de tidigare borträknade minuterna, så det ensamma baklängesmålet var ändå inte så mycket att glädjas över.

Det blev alltså sex baklängesmål i en match där mittbackarna Axel By och David Gustafsson samt målvakten Andreas Lundgren var de bästa spelarna i ett för dagen väldigt oorganiserat Söder. I en kraftig västlig vind förlorade Söder slantsinglingen och fick börja med vinden i ansiktet. Redan vid 10-minutersmarkeringen hade Ölme fixat in två stycken vindassisterade långskott och sedan kändes det mer eller mindre kört. Frågan var väl närmast hur många mål som skulle blåsa in bakom den tappre Andreas Lundgren i Söders mål innan det blev dags för sid- och vindbyte. Nåja, Söder lyckades trots motvinden få lite bättre styrsel på spelet och det blev bara ett ytterligare baklängesmål i första halvlek. Ett mål som dessutom såg rätt normalt ut. Lunkan gjorde en kanonräddning på ett närskott och innan ÖSK-försvaret hade samlat sig och rensat klart var bollen innickad i hemmamålet. Det kändes rätt bekant på något vis.

Andra halvlek med vinden i ryggen.
I andra halvlek bytte tränare Ingvarsson från den rätt optimistiska 4-3-3 uppställningen till en mer traditionell 4-4-2. Med vinden i ryggen blev spelet betydligt jämnare och ÖSK kunde till och med kombinera sig fram mot Ölmes försvarsräjonger några gånger. Men där tog det stopp och om sanningen skall fram så hade Söder inte mer än några nästan-chanser under matchen. Ett oavgjort resultat i andra halvlek verkade dock vara inom räckhåll tills dess att Axel By, ÖSKs genomgående bästa spelare, fick lov att lämna planen med en kvart kvar att spela. Efter en vådlig luftfärd landade Axel med axeln först på ekängsplasten och byttes så fort han lyckades komma på benen igen (det tog några minuter). Förhoppningsvis klarade han sig någorlunda helskinnad från den ofrivilliga nödlandningen. Axel visade matchen igenom hur mycket han betyder för laget, speciellt när han får spela på favoritpositionen – de tre baklängesmålen under hans tid på planen till trots.

Med Axel ofrivilligt bänkad såg det plötsligt väldigt oorganiserat ut i ÖSKs försvar. Ölme kunde därför bättra på sin målskörd med tre snabba mål. Trots eller kanske på grund av underläget blev ÖSK lite väl optimistiska i sitt spel och det straffade sig genom några snabba omställningar från Ölmes sida. Först var det ett långskott ur halvsnäv vinkel som gick stolpe in och sedan två instötta mål efter inspel från kanten.

Matchfakta: ÖSK Ungdom – IFK Ölme 0-6 (0-3)
03. 0-1 Victor Irineu de Souza
08. 0-2 Dennis Karbin
30. 0-3 Linus Johansson
80. 0-4 Akam Abdullah
82. 0-5 Akam Abdullah
84. 0-6 Akam Abdullah

Laguppställning.
Målvakt: Andreas Lundgren
Försvarare: Boar Jalal, David Gustafsson, Axel By (75), Amadou Diallo
Mittfält: Sebastian Lööw, Hamid Sadid, Kim Granlund Knutshed (80)
Anfall: Alessandro Eni (65), Marcus Wetterberg, Mirza Basic

Ersättare: André Bamberger (mv), Kalle Ardeman (65), Konate Cheick (80), Jesper Källqvist (75), Rafail Kiose

Värmlands Folkblad: Ölme körde över Örebro

Fler bilder från matchen på nästa sida.

I den här matchen hade Söders spelare inte så mycket att glädja sig över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.