Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förlust i U21 mot BK Häcken

Det blev en klar förlust med 1-6 mot BK Häcken då ÖSK mötte laget från Hisingen på Behrn Arena. Något annat var väl egentligen inte heller att vänta eftersom man från ÖSKs sida dragit tillbaka samtliga spelare från A-truppen för matchen. Där har man ju andra prioriteringar för tillfället. Därför fick man från ÖSKs sida lov att fylla på med spelare från pojkallsvenskan och lät dessutom två stycken talangfulla 16-åringar från Köping vara med. Häcken å sin sida kom med ett rätt namnkunnigt lag. Spelare med allsvenska meriter var bland annat Joel Johansson som spelat både med Elfsborg och Häcken, Dominique Chatto, Tibor Joza och Andres Vasquez.

Det här gjorde ju att man från ÖSKs sida mest fick koncentrera sig på försvarsspelet. Något man klarade av rätt bra i första halvlek, som slutade 1-2. Häckens första två mål gjordes båda av Joel Johansson som sprang igenom ÖSK-försvaret, när man gått lite väl högt i några anfallsförsök. ÖSKs mål gjordes av köpingspelaren Martin Springfeldt efter fint förarbete av Philip Holmer och Filip Albertsson. ÖSK började med en 4-3-3 uppställning men bytte rätt snabbt (efter ca. 20 minuter) till 4-4-2, som nog passade truppen bättre. Det är nog så laguttagningsvindarna blåser i ÖSK för tillfället.

I andra halvlek blev det således 0-4 för ett lag som successivt maldes ner av de överlägsna gästerna. Lite otacksamt främst för den utmärkte målvakten Filip Rinne, som fick se två returer rakas in efter fina förstabollsräddningar från hans sida. Vid matchens tredje mål hittade en passning fram till en fristående kantspelare hos Häcken, som gått in en bit i banan och i princip fick fritt fram mot mål. Utöver detta gjorde Dominique Chatto det fjärde målet på ett skott från en position utanför straffområdet, då ÖSKarna var lite väl passiva. Några egentliga målchanser i andra halvlek hade väl inte ÖSKarna.

Roligt var det förmodligen ändå – i alla fall för spelarna från PAL-truppen, som fick känna på hur det är att spela mot verkligt kvalificerade motståndare. De två 16-åringarna från Köping skötte sina uppgifter väl. Martin Springfeldt visade sig vara en anfallare som rörde sig över stora ytor och såg till att han var spelbar mest hela tiden. För mittbacken Oscar Ålgars blev det förstås en tuffare uppgift att ställas mot Häckens namnkunniga anfallare. Bland ÖSKarna fastnade jag för målvakten Filip Rinne och de två ytterbackarna David Johansson och Stefan Hannason.

Laget spelade så här efter den inledande 4-3-3 perioden.

Målvakt: Filip Rinne
Försvarare: David Johansson, Oscar Ålgars, Sebastian Heimeryd (PAL), Stefan Hannasson
Mittfält: Miralem Malic (35), Filip Albertsson, Haris Karahmet, Simon Leonidsson (25)
Anfall: August Wiklund (PAL, 75), Martin Springfeldt

Ersättare: Olle Hellgren (målvakt), Oscar Fardelin (66), Simon Glännestrand (35), Rikard Hallgren (75), Philip Holmer (25, 66)

5 kommentarer – kommentera

Adde

Var det inte just de här stora kvalitétsskillnaderna man ville komma ifrån när man skapade u21-allsvenskan? Var det inte pga dessa ÖSK dessutom en gång i tiden skrotade sitt b-lag? Nu verkar vi vara där igen, fast att b-lagsserien har bytt namn? Denna match var troligen föga kul för BKH!

Ficedula hypoleuca

Jag tror att U21-allsvenskan under normala förhålladen fungerar rätt bra. För ÖSKs del var förutsättningarna den här gången inte de optimala, eftersom man inte kunde/ville använda sig av spelare från A-truppen. Häcken var informerade om detta, men ville ändå spela matchen i går.

ÖSKs truppstruktur är ännu inte optimal för U21-allsvenskan, eftersom det inte finns någon egentlig U21-trupp att hämta spelare från. Vad som idag kallas U21 är ju i praktiken en mycket smal U19-trupp.

I en idealisk situation kan man spela U21-matcherna en till två dagar efter den allsvenska matchen och då fungerar serien bra eftersom man kan ge bänkspelarna speltid och även låta de mest lovande ungdomarna pröva på att möta mer kvalificerat motstånd.

Jag tror att gårdagens match var nyttig och utvecklande för de flesta av deÖSKare som var med, men är mer tveksam till vilken behållningen var för spelarna från Häcken.

Johan

Var det inte Simon Glännerstrand som gjorde assisten ?

Lisa

Tog du några bilder under denna match? Alltid lika roligt att se.

Ficedula hypoleuca

Nej, det blev inga bilder från den matchen. Tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *