Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söndagsmatcher 120617

Söders Damer klvarade av sina uppgifter redan igår – med ett utmärkt resultat dessutom. Det är ju inte i varje omgång man kan slå serieledaren. Detta är definitivt något som ÖSKs pojklag inte kan göra, de får i stället finna sig i att vara de jagade, eftersom alla tre var serieledare efter den förra omgången.

Söder Herr mot IFK Ölme.
Jaga är något som Söders herrlag lär få göra till hösten och förhoppningsvis kan jakten inledas redan idag. Men chansen att detta skall inträffa är nog inte så stor. Det till div 3-nivå konverterade div 5-laget har haft det tungt i inledningen av årets seriespel. Något annat var väl inte att förvänta med tanke på de nya utmaningar som spel i trean innebär. Snart börjar det dock att bli tid att ta poäng, speciellt som bottenkonkurrenterna faktiskt fixar en och annan poäng i den rätt ojämna serien. Det finns nog inget lag som är så bra att de kan ta ut några segrar i förskott och de flesta lagen i slutet av tabellen kan – om de har en bra dag – rubba topplagen. Något sombland annat  Kungsör visade igår då de tog poäng av serieledande Nordvärmland.

Söders eftermiddagsmotståndare kommer i händelse av seger att ta över den i det här sammanhanget åtråvärda andraplatsen, som ger möjligheten att kvala sig upp en nivå i det svenska seriesystemet. Till ledande Nordvärmland kommer dock avståndet fortfarande att vara stort. Nordvärmlänningarna ser säkra ut i sin serieledning trots bakslaget i Kungsör. De ligger trots allt sex poäng före tvåan IFK Kumla och kommer att ha fyra poäng tillgodo på IFK Ölme om dessa besegrar Söder.

IFK Ölme är precis som Nordvärmland i högsta grad ett köpelag som importerat den spetskompetens som behövs för att förstärka de lokala förmågorna.  I Ölmes fall rör det sig om ett gäng brasilianare som förstärker hemmalaget och man måste väl fråga sig vad de egentligen har att göra i svensk div 3-fotboll. I Ölmes fall verkar det dessutom delvis vara fråga om ett affärsupplägg – alltså att ta hit yngre brasilianska spelare som sedan kan sälja svidare. Om de är bra nog, Det kommer de knappast att vara, för de som är bra hittar allmänhet andra vägar till den europeiska lagen än via Kristinehamn.

Värmlands Folkblad: IFK Ölme tar hjälp av Brasilien

För Ölmematchen har Söder fått tillbaka några spelare som saknats under de senaste matcherna. David Gustafsson och Rafail Kiose har saknats och i alla fall i Kioses fall har det handlat om en skada. Förhoppningsvis känner han sig tillräckligt inspirerad av sina landsmäns insats mot Ryssland igår för att kunna leverera en helgjuten insats mot Ölmes brassar. Fast han får nog starta på bänken. Tillbaka i truppen och säkert även på plan är dessutom Axel By, som var sjuk förra veckan. Saknas gör däremot Lucas Oskarsson (bortrest) och David Rohlén (skadad).

På Söders hemsida aviseras följande trupp för matchen: 1. André Bamberg (mv) 5. Jesper Kjällqvist 6. David Gustavsson 7. Axel By 10. Kim Granlund Knutshed 12. Hamid Sadid 14. Amadou Diallo 15. Mirza Basic 20. Alesandro Eni 22. Sebastian Lööw 28. Boar Jalal 30. Konate Cheick 31. Andreas Lundgren (mv) 84. Rafail Kiose 90. Marcus Wetterberg 99. Kalle Ardeman

Matchen spelas på Ekäng och den börjar kl. 16:00

Pojkallsvenskarna till Tyresö.
ÖSKs pojkallsvenska lag är serieledare och behöver nog en vinst för att kunna hålla undan för jagande Skogås-Trångsunds FF. Forward som  ligger trea i serien  gick dock på en ordentlig mina igår, när de på något sätt ”lyckades” förlora mot jumbon IFK Eskilstuna.

Inför matchen mot Tyresö får ÖSKarna lov att avstå från en del av de spelare som tillhör den normala matchtruppen. Ahmed Hassan är skadad och saknas liksom sjuke Semin Ujkanovic. Oscar Fardelin är avstängd efter sina två gula kort i den förra matchen. Filip Albertsson, August Wiklund och Sebastian Heimeryd får stanna hemma eftersom det verkar som om de kommer med i truppen för morgondagens U21-match mot BK Häcken. In i truppen går i deras ställe Andreas Nydahl (åter från skada), Henning Nordvall och  Gustav Fardelin (-96) samt Felix Möller (-97). Dessutom är div 7-lagets lagkapten Fredrik Felle uttagen.

Peder Hessel har twittrat över följande startelva för ÖSKarna: Olle Hellgren (mv) – Edwin Ahlnäs, Fredrik Felle, Carl Ekstrand Hamrén,  FilipJonsson – Max Lindborg, Marcus Moore – Rikard Hallgren, Felix Möller, Simon Glännestrand – Tarik Benca. På bänken sitter det den här gången bara tre spelare: Andreas Nydahl, Gustav  Fardelin och Henning Nordvall.

Matchen spelas på konstgräsbelagda Tyresövallen, så det bör väl gå bra även om det regnar en del i Stockholm. Avspark kl. 13:00

Örebroderby på Grenadjärvallen.
ÖSKs 15-åringar får en kort och behaglig resa till dagens bortamatch. Den spelas nämligen på Grenadjärsvallen och då är det förstås Rynninge IK som står för motståndet. ÖSKarna har tagit en kraftig ledning i serien (7 poäng efter 8 matcher) och det borde väl bara vara underskattning som kan leda till förlust mot en motståndare, som inte lyckats så bra i årets serie.

Matchen spelas (tyvärr) även den kl. 16:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.