Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder: Förlust i Kumla

Hamid Sadid fick Kumlas pris till bästa spelare i motståndarlaget. Här bevakar han och Kumlas lagkapten Fadi Al Chory varandra.

Det blev kanske inte helt oväntat ytterligare en förlust för ÖSK Söder, när laget besökte Idrottsparken i Kumla för matchen mot IFK. Kumla, som är nyuppflyttade för året i trean, efter att ha tillbringat ett antal år i fotbollsexil i div 4, har ett stabilt lag som lyckats etablera sig som ett mittlag i div 3.

Även om det faktiskt var Söder som fick matchens första allvarligt menade målchansen, när Hamid Sadid tråcklade sig igenom kumlaförsvaret bara för att se sitt skott stryka bortre målstolpen, så var det väl aldrig någon större tveksamhet om hur slutresultatet skulle komma se ut. Patrick Ingvarsson, Söders tränare tyckte efter matchen att lagen var någorlunda jämbördiga ute på plan, men att det var stor skillnad i straffområdena. Det stämmer rätt så bra med hur bloggen upplevde matchen.

Kumlas tre mål i första halvlek kom alla efter tryck mot ÖSK-försvaret, som inte förmådde lyfta undan bollen. ÖSKarna å andra sidan kom nästan aldrig fram till Kumlas straffområde och gjorde de det, så var det frågan om en ensam och rätt övergiven anfallare. Oftast var det Mirza Basic som hade den otacksamma uppgiften att ensam stångas med Kumlaförsvaret.

ÖSK Söder bjuder upp till dans. Det är Hamid Sadid och Mirza Basic som försöker få Joakim Åberg och Christian Söderberg att sätta foten fel. Det lyckades inte den gången heller.

Till Söders försvar skall sägas, att man saknade flera av sina tongivande spelare på grund av skador och sjukdomar. Det var alltså ett redan från starten försvagat lag som fick ta sig an kumlingarna. Efter det tredje baklängesmålet, som kom redan efter en halvtimme, balanserade Patrick om laget genom att dra tillbaka Lucas Oskarsson från mittfältet till backlinjen och låta Kim Granlund Knutshed, som nu är tillbaka och nu spelade årets andra match, ta över efter Lucas på mittfältet. Ett rätt lyckat drag skulle det visa sig eftersom det verkade som man i alla fall skulle klara oavgjort under resten av matchen. Det gjorde man nästan, men i den femte övertidsminuten slank en anfallare igenom ett ouppmärksamt ÖSK-försvar och kunde göra ett fjärde mål. Lite surt kändes det faktiskt, men man får väl skylla på domaren som lade på så mycket tid.

Priset till respektive lags bästa spelare gick för Söders del välförtjänt till Hamid Sadid. Till Kumlas bästa utsågs Robin Rosén som gjorde Kumlas första två mål, ”fixade” två gula kort på ÖSKare och fortfarande (efter alla dessa år) har samma lätta fina löpsteg.

Matchfakta: IFK Kumla – ÖSK Söder 4-0 (3-0)
13. 1-0 Robin Rosén
21. 2-0 Robin Rosén
29. 3-0 Albin Ek
90 +5 4-0 Carl Larsson

Laguppställning:
Målvakt: Andreas Lundgren
Försvar: Boar Jalal (56,v), Marcus Wetterberg, Aimé Elloh (38), Amadou Diallo
Mittfält: Hamid Sadid, Lucas Oskarsson (v), Sebastian Lööw
Anfall: Kim Granlund Knutshed (77,v), Mirza Basic, Shaze Akbari

Ersättare: Jesper Källqvist (56), Alessandro Eni, Konate Cheick (38,v), Kalle Ardeman (77)

NA: Kumla utklassade ÖSK
Kumla-Nytt: ÖSK Ungdom en munsbit för IFK Kumla

Några fler bilder på nästa sida.

Kim Granlund Knutshed är tillbaka. Med lite mer matchträning kommer han att bli en tillgång på mittfältet.

Bloggen tycker alltid att det är trevligt att se spelare som passerat genom ÖSKs ungdomsverksamhet – även när de så att säga spelar i fel lag. Den här dagen var det Albin Ek och Joakim Åberg som var på plats och representerade Kumla. Albin gjorde (tyvärr) ett mål och Joakim var hur stabil som helst som mittback.

Albin Ek

Joakim Åberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *