Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Helgfotboll mm.

Helgens stora fotbollshändelse kommer nog att utspelas under tak – närmare bestämt i ÖSKs lokaler i Västra Läktaren där klubbens nya tränare kommer att presenteras. Men även utomhus finns det ÖSK-lag i aktion.


Lördagens huvudmatch med svartvita ögon sett står Söders damer för. I div 2 Västra Svealand ställs de mot seriejumbon Avesta DFK. Om motståndarna inte underskattas bör detta innebära en klar seger för Söder. Klasskillnaderna mellan topp och botten i den här serien är dessutom så pass stor att man kan vinna även om man underskattar motståndet, men säkrast är det givetvis om man går in hundraprocentigt.

Matchen börjar kl. 16:00 och spelas på Ekäng.

Söder Dam: Inför ÖSK Söder – Avesta DFK
Söder Dam: Matchkallelse


ÖSK P16 Elit har bortamatch mot Västerås SK kl. 13:00 på lördagen. ÖSKarna har en serieledning att försvara mot motståndare som inte lyckats så bra hittills. Men bortamatcher i Västerås brukar kunna bli besvärliga. Allt annat än en ÖSK-vinst vore dock en stor besvikelse.

Resultat: Det blev vinst med de för fotbollsmatcher lite ovanliga siffrorna 5-3. Resultatet gör att ÖSK fösvarar sin serieledning en poäng före IK Brage,


Klockan 15:00 på söndag spelar ÖSK Söders herrlag bortamatch mot IFK Kumla. Söder börjar halka efter i serien när övriga bottenlag hittar en och annan poäng efter vägen. Upp till kvalstrecket har Söder nu fem poäng. Nyuppflyttade IFK Kumla har lyckats förvånansvärt bra så här långt och återfinns i mitten av serietabellen. Kumla är trots allt ett lag som Söder skulle kunna slå en bra dag. Frågan är bara om söndagen kommer att bli en tillräckligt bra dag. Matchen spelas på Idrottsparkens konstgräs i Kumla.


Även för ÖSKs P15 Elit-lag bjuder helgen på en toppen-mot-botten match. ÖSKs duktiga 97-or har nu öppnat upp en fyrapoängsledning i tabelltoppen. Söndagens motståndare från Carlstad United har bara mäktat med att bärga en poäng från sina sju matcher. Värmlänningarnas formkurva verkar dock vara på uppåtgående eftersom det inte blivit några storförluster under de senaste omgångarna. Allt annat än en ÖSK-vinst vore dock en stor överraskning. Avspark på Ekäng kl. 16:00 på söndag.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.