Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Mållöst på Pettersberg

ÖSK Söder 2 och Real Örebro misslyckades båda med att göra mål i torsdagens div 5-match på Pettersberg. Båda lagen bör ha varit missnöjda med resultatet eftersom båda hade haft stor nytta av en trepoängare som ökat avståndet till nedflyttningsstrecket lite mer. Men skall sanningen fram så var det väl inget av lagen som spelade tillräckligt bra för att en trepoängsseger skulle ha kännts motiverad. Närmast var nog i alla fall Söders som fick en solklar straff bortvinkad efter en handssituation. Dessutom var man fri med målvakten två gånger utan att få till det. Real å andra sidan kom aldrig så långt som till Söders mål – deras spelare verkade inte riktigt övertygade om att de skulle orka ända fram utan nöjde sig med att avlossa ett antal distansskott.

Hos Söder stod Andreas Lundgren för en gedigen insats i mål vid de tillfällen en insats från hans sida var påkallad. Mittbacksparet Lucas Karlén och Aimé Elloh var som vanligt solida och svårpasserade. Jesper Källqvist rörde om en hel del efter att ha blivit uppflyttad från vänsterbacksplatsen till mittfältet. Alessandro Eni slank så när igenom Reals vid några tillfällen. Jesper blev för övrigt onödigt utvisad i slutminuterna efter att ha förolämpat domaren, som tyvärr inte alls höll måttet. Men man får inte säga vad som helst för det.
Några bilder från matchen: (En klick på bilden ger betydligt bättre upplösning).

Andreas Lundgren stod för ett stabilt och säkert målvaktsspel. Dessutom för en snygg färgmatchning mot omgivningen.

Marcus Wetterberg fick kaptensbindeln och en plats på mittfältet.

Lucas Karlén - pålitligheten själv i de bakre leden.

Alessandro Eni får instruktioner av kvällens coach Rafail Kiose.

Edvin Almgren Matthiesen överraskade mig med sitt solida spel både som högerback och högerbräddare.

Gustav Wålme jagade mestadels ensam på topp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.