Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

PAL: Arbetsseger mot Degen

Fyra mågörare och en målvakt: August Wiklund, Filip Albertsson, Tarik Benca och Ahmed Hassan. Sitter ner gör Filip Rinne.

ÖSKs pojkallsvenskar tog på nationaldagen emot Degerfors IF. ÖSK började matchen bäst och hade några lovande avslut mot mål så det kom som något av en kalldusch när gästerna tog ledningen redan efter fem minuters spel. Ett inspel från ÖSKs vänsterkant kommer in parallellt med mållinjen och kan stötas i mål från nära håll. Hemmaspelarna verkade dock inte nämnvärt skakade av baklängesmålet utan fortsatte att mala på och de kunde rätt snabbt få en utjämning till stånd. Filip Albertsson sökte motståndarben i Degerfors straffområde (såg det ut som) och när han väl fått kontakt hamnade han på granulatnivå. Straffen tog han själv hand om och satte den säkert och utom räckhåll för målvakten.

Tarik Benca ger ÖSK ledningen.
Efter kvitteringen fortsatte ÖSKarna att trycka på och Degerfors hade tidvis svårt att ens ta sig över på ÖSKs planhalva. Samtidigt så fick ÖSK väldigt lite ut av sitt spel- och bollmässiga övertag. Det var mer riv och slit än det var skönspel. I ÖSKarnas favör talade att de i år har ett lag med så gott som uteslutande 95-or, medan motståndarna verkade ha en hel del 96-or i sitt lag. Detta enligt Lukman Murad som satt vid sidan av. Innan halvleken var över fick ÖSK dock sitt välförtjänta ledningsmål. En droppboll in i straffområdet ger Tarik Benca en en-mot-en situation mot en av Degerfors försvarare. Tarik trycker undan sin motståndare och rullar behärskat in ledningsmålet strax före fyrtiominutersmarkeringen. Någon minut tidigare hade Degerfors för övrigt fått lov att byta ut sin målvakt av okänd anledning. Det verkar dock inte ha varit någon ojusthet från ÖSKs sida som föranledde bytet.

Ahmed Hassan stod för matchens delikatess när han chippade in 3-1 målet.

Ahmed Hassan stängde butiken.
När andra halvlek börjar så jämnar spelet till att börja med ut sig och Degerfors kommer betydligt oftare in på ÖSKs planhalva. Det är till och med så att delar av publiken börjar fundera på vad som skulle hända om det blev ett rödvitt kvitteringsmål och hur mycket ytterligare energi det skulle ge gästerna. Nu blev det inte så, utan den i halvtid inbytte Ahmed Hassan kan en kvart in i halvleken bättra på ÖSKs ledning till 3-1. Ett av årets snyggaste mål på Ekäng. Hassan kommer fri på vänsterkanten, men har inte mycket till vinkel på sin sida. En läcker chip över målvakten ställer denne helt och ger ÖSK det mål de så väl behöver i det här läget.

Efter Ahmeds mål går luften mer eller mindre ur Degerfors och deras anfallsförsök ser inte alls lika farliga ut längre. En liten strimma av hopp tänds måhända när Oscar Fardelin bli utvisad efter två gula kort i den 78:e minuten. Det antalsmässiga övertaget blev dock kortvarigt, eftersom en av Degerfors spelare drar på sig två snabba gula kort i 79:e och 80:e minuterna. Inte så smart – när hans lag plötsligt fått chansen att ta sig in i matchen igen.

Slutresultatet spikar sedan August Wiklund i den 83:e minuten. Ett långskott inprickat i ena krysset sitter hur snyggt som helst. Det såg från kanten faktiskt ut som om han siktade där också. Målet var i och för sig något som August nästan var skyldig sina lagkamrater efter några missade fina nickmöjligheter som han haft tidigare i matchen. I stället sätter han ett långskott och det är väl ok.

Filip Rinne debuterade.
I ÖSK debuterade målvaktsförvärvet från Karlslund Filip Rinne, som såg väldigt stabil och säker ut även om han inte hade så mycket att bestyra. Rinne har sina fotbollsrötter i Laxå, där man verkar kunna producera hur många bra målvakter som helst. Utöver Simon Nurme som representerat ÖSK vid två skilda omgångar finns ju Jacob Rinne i BK Forward. Riktigt hur det ser ut med släktskapsförhållandena i familjen Rinne är jag inte på det klara med, men grabbarna är i alla fall inte bröder.

I ÖSK gjorde som sagt Filip Rinne en lovande debut. Mittbacksparet Sebastian Heimeryd och Carl Ekstrand-Hamrén var som vanligt stabila. Oscar Fardelin anpassar sig alltmer till livet som ytterback, men måste också lära sig var gränserna går mellan det tillåtna och otillåtna. I den här matchen blev det fel några gånger och det röda kortet var det inte så mycket att säga om. Han hade till och med kunnat få ett gult kort redan i första halvlek efter en vårdslös stämpling.

Filip Albertsson dominerade.
På mittfältet dominerade som vanligt Filip Albertsson som hade god hjälp av främst Marcus Moore när det gällde att bryta ner degerforsarnas spel. Vad som saknas på mittfältet är nog främst en playmaker med förmågan att göra sina medspelare bättre i det offensiva arbetet. Av anfallarna jobbade August Wiklund hårt matchen igenom och fick till slut betalt för sina ansträngningar, även om det inte kom från någon av hans klara målchanser. Ahmed Hassan som kom in i andra halvlek orsakade en hel del problem för Degerfors försvar genom sin teknik och aldrig sinande energi.

ÖSK PAL: Svart-vit seger mot de röd-vita
Degerfors IF: DIF P17 förlorade mot Örebro SK

Line-up före matchen. Från vänster: Sebastian Heimeryd, Filip Rinne, Simon Glännestrand, Marcus Moore, Edwin Ahlnäs, Tarik Benca, Philip Holmer, Oscaar Fardelin, August Wiklund, Carl Ekstrand-Holmér och Filip Albertsson.

Peter Fardelins bilder från matchen på nästa sida.

Filip Albertsson dominerade mittfältet, men även angränsande delar av planen.

Filip Albertsson på väg att bryta in i Degerfors straffområde.

Filip Jonsson, tidigt inbytt för Edwin Ahlnäs, hann med att spela både höger- och vänsterback.

Luftherravälde. ÖSK med flera riktigt långa spelare dominerade spelet vid fasta situationer, men den här gången räckte det inte till något mål.

Några fler bilder från bloggens utsände:

August Wiklund och Filip Albertsson gjorde var sitt mål mot Degerfors.

Filip Rinne debuterade för ÖSK i pojkallsvenskan.

Trångt framför ÖSK-målet vid en hörna.

Marcus Moore har en stor aktionsradie och är nog rätt jobbig att möta för sina motståndare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.