Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söndagsfotboll

Igår var det dåligt med svartvit fotboll, men idag spelas det några matcher igen.

Mission impossible?.
ÖSK Söder möter Nordvärmland FF på Behrn Arena kl. 14:00. Gästerna blev i går visserligen passerade i serietabellen av Örebro Syrianska, som har en något bättre målskillnad, men de tar i händelse av vinst eller oavgjort tillbaka sin tidigare trepoängsledning. Det blir alltså serietoppen som möter seriebotten och Söders enda hopp i den här matchen blir nog att hoppas på en rejäl portion av underskattning från gästernas sida. Inte blir det lättare av att matchen kommer att spelas på Behrn Arenas vidder, där Söder inte kommer att ha samma möjligheter som på trånga Ekäng att begränsa motståndarnas handlingsfrihet. Söders chanser att bättra på sin tabellställning i den här matchen är nog väldigt små.

Föreningen annorlunda.
NVFF är en ovanlig fotbollsförening, vilket man väl måste vara för att överleva som idrottsförening i avfolkningsbygderna i norra Värmland. Utöver den normala idrottsverksamheten har föreningen som många kallar ”föreningen annorlunda” en mycket bred verksamhet vid sidan om det idrottsliga. Man driver gatukök, second hand butik, ungdomsgård, dagligvarubutik i en ekonomisk förening, sköter om idrottsplatser¸ äger en hyresfastighet med tillhörande fastighetsskötsel samt inte minst bedriver en omfattande entreprenadverksamhet som bl. a. innehåller mindre byggjobb, skogsplantering, skogsröjning, målningsarbeten, städjobb, bärplockning, språköversättning mm mm. För att stärka upp sin spelartruppen har laget tagit in ett antal utländska spelare med bakgrund i Östra Europa. Sportchef är från och med i år den kände degerforsprofilen Milenko Vukcevic.

Resultat: Det blev som väntat en förlust, vilket det väl inte är så mycket att säga om. Det är – som det brukar heta – inte de här matcherna laget skall vinna. Men siffrorna 1-7 var i högsta laget.


Pojkallsvenskarna till Södertälje.
ÖSKs PAL-trupp har bortamatch i Södertälje där man kommer att ställas mot Syrianska FC. En motståndare som i alla fall på papperet ser överkomlig ut. Efter sex spelade matcher ligger Syrianska näst sist i tabellen efter en vinst, en oavgjord och fyra förluster. ÖSKarnas form sviktade ordentligt för två veckor sedan då de mötte Karlslunds IF i ett örebroderby. Förra veckan mötte de Assyriska på Ekäng och då lär spel och inställning ha varit betydligt bättre. Möjligen till en del beroende på att Filip Albertsson var tillbaka på mitttfältet igen efter en avstängning. Dessutom bör väl Lukman Murad vara tillbaka till dagens match efter sin landslagsutflykt till Bulgarien.

Tillägg: Peder Hessel har twittervägen rapporterat följande laguppställning: Olle Hellgren (mv), Oscar Fardelin, Carl Ekstrand-Hamrén, Sebastian Heimeryd, Edwin Ahlnäs – Philip Holmer, Marcus Moore, Filip Albertsson, Simon Glännestrand – August Wiklund, Tarik Benca

Resultat: Segern för ÖSKarna med siffrorna 6-1 gör att laget med ett måls marginal behåller serieledningen tack vare bättre målskillnad än BK Forward. Det verkar ha gått hett till av döma av matchrapporten. Syrianska fick två spelare utvisade (men ÖSK ledde redan med 5-0) då den första utvisningen kom. Dessutom tilldelades ÖSK två straffar som inte verkar ha haft något samband med utvisningarna. Målgörare för ÖSK var tvåmålsskyttearna Carl Ekstrand-Hamrén och Filip Albertsson (varav en på straff) samt Oscar Fardelin och August Wiklund (också på straff). I matchrapporten hos SvFF finns Filip Rinne med för första gången (målvakten som kom från Laxå via Karlslund). Dessutom var Amel Rastoder, som spelat bra på mittfältet i P16 Reg. med för första gången i truppen.

ÖSK PALs hemsida: Tre poäng i Södertälje


Örebroderby på Trängen.
Lokalderby och tidig seriefinal blir det på Behrn Arenas gamla konstgräsmatta, som nu tjänar vidare på Trängen. Hemmalaget BK Forward ligger en poäng efter ledande ÖSK i den regionala 15-årsserien, som domineras stort av örebrolagen med Karlslunds IF på tredje plats. Det brukar alltid bli tuffa matcher då lag från de här två föreningarna möts och eftermiddagens möte bli nog inget undantag. ÖSKarna kan för den här matchen glädja sig över att man kunnat låna tillbaka Felix Möller och David Holm från 16-årstruppen eftersom dessa är spellediga.


Nya poäng för överraskningslaget?
ÖSK 2 som formellt är ÖSKs andralag, men som i praktiken är 17-åringarnas andralag har överraskat i seniorfotbollens div 7. Tre vinster efter den inledande förlusten mot Lekeberg gör att laget faktiskt har häng på i alla fall kvalstrecket. I kväll kl 18:30 möter man FK Silvas andralag på Ekäng. FK Silva är resultatet av en sammanslagning av seniorverksamheterna i Skyllbergs IK och Närkesberg/Mariedamm FF. Svårt att förutse resultat för lagen på den här nivån. Sett till tabellplaceringen borde faktiskt ÖSKarna har en bra chans. Laget är dock förmodligen försvagat av att man inte kommer att kunna ha med några bänkspelare från PAL-truppen eftersom dessa samtidigt är i Södertälje.

Resultat: Det blev förlust med 6-3 för grabbarna. Alexander Ottosson gjorde två av ÖSKs mål och Fredrik Felle gjorde det tredje.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *