Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

H15 Reg: Seger mot BK Forward

Segerorganisatörer mot BK Forward: William Gunnarssons mål gav ÖSK segern och Hampus Lindh utförde ett jättearbete på miffältet.

När seriens två målfarligaste lag möttes blev det ovanligt målsnålt i toppmatchen på Trängens konstgräs. Ett ÖSK-mål i början av andra halvlek, inslaget av William Gunnarsson vid bortre efter det att Forward inte lyckats rensa när ÖSK tryckte på, blev till slut vad som skilde lagen åt. De svartvitas seger var rättvis även om Forward helat tiden hotade med långa bollar mot och bakom ÖSKs försvarslinjer. Men ÖSKs backlinje anförda av mycket skicklige Michel Hernandez tog hand om allt som kom deras väg. Kalle Westdahl i ÖSK-målet hade på det hela taget en lugn dag på jobbet. Det var endast vid några fasta situationer som hemmalaget förmådde att hota på allvar.

Matchen, som spelades under regniga och höstlika förhållanden, bjöd inte direkt på något skönspel. ÖSKs försök till passningsspel ställdes mot Forwards längre och rakare spel. Segerorganisatörer för ÖSK var förutom backlinjen främst den till synes outtröttlige Hampus Lindh samt Mirza Turan, vilka tillsammans dominerade spelet på mittfältet. Adam Johansson gjorde en bra debut som högerback och visade vilken allsidig spelare han är.

Tack vare vinsten rycker ÖSK i serietoppen och leder nu med fyra poäng med två matcher kvar innan serien vänder.

Michel Hernandez stod för en övertygande insats som mittback när ÖSKs 97-or besegerade BK Forward.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *