Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder: Bottenmöte i Köping

ÖSK Söder möter i kväll på bortaplan Köping FF i vad som ofta brukar kallas en sexpoängsmatch. Det är nämligen seriens näst sista och sista lag som möts. Söder och Köping har  lika många poäng, samma målskillnad men Söder ligger före i tabellen tack vare att man gjort ett mål mer.  Detta är dock inte något som lär påverka utfallet av dagens match. Med fyra lag indragna i bottenstriden (IFK Mariestad och Kungsör BK är de andra två) kommer en eventuell vinst att innebära att det segrande laget i alla fall tillfälligtvis tar sig upp över nedflyttnings- och kvalstrecken.

Köping har väl så här långt varit något av seriens negativa överraskningslag. Som det enda laget att tala om i en relativt stor stad tycker man att de borde kunna få till ett fotbollslag som håller en högre klass. För några år sedan hade man en sejour i div 2, men därefter har det mesta gått utför.

Under de år som bloggen följde ÖSKs talangtrupp var bortamatcherna i Köping alltid besvärliga och resulterade sällan i några poäng att ta med sig hem till Örebro. Vi får se om Patrick Ingvarsson och hans lag är lyckosammare.

Läget i tabellens bottenregion. Sköllersta har skaffat sig lite luft medan Kungsör i alla fall håller kvalplatsen. Div 3-serierna är tuffa i och med att tre lag (25 %)  alltid åker ut och det fjärde sista laget inte heller är säkert utan måste kvala för att hålla sig kvar.

Sköllersta IF 7 3 0 4 10-12 -2 9
Kungsör BK 7 2 0 5 8-18 -10 6
IFK Mariestad 7 2 0 5 8-22 -14 6
Örebro SK Ungdom 6 1 1 4 8-15 -7 4
Köping FF 6 1 1 4 7-14 -7 4

Tillägg: ÖSK har nu lagt upp sin trupp på SvFF:s hemsida.
Dessa 11 startar: Jonathan Thuresson (mv), Mirza Basic, Axel By, David Gustafsson, Boar Jalal, Haris Karahmet, Sebastian Lööw, Lucas Oskarsson lagkapten, David Rohlén, Hamid Sadid, Marcus Wetterberg
Ersättare: Kalle Ardeman, Konate Cheick, Amadou Diallo, Mathias Dimberg, Jesper Källqvist

Jämfört mer förra matchens startelva är det bara den skadade Rafail Kiose som saknas. Dessutom är Shaze Akbari inte med bland ersättarna. Det är däremot Jesper Källqvist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.