Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P96 Elit: Serieledning efter seger över IK Sturehov

David Holm, Alexander Yolki och Amel Rastoder såg till att ÖSKarna fick tre poäng med sig från Sörbyvallen hem till Ekäng.

ÖSKs lag i den regionala 16-årsserien besegrade i kvällens match sörbygrannarna från IK Sturehov med 3-1 och tog därmed även över serieledningen. ÖSK var det lag som startade matchen bäst. Under den första kvarten befann sig Sturehov så gott som helta tiden i sina försvarspositioner. Det var alltså inte på något sätt ologiskt när David Holm efter säg en kvart gav ÖSK ledningen. Efter en minirusch av Mohammed Arsheian fick David bollen. Han vände så att säga runt åt fel håll och fick på så sätt fritt fram. Skottet satt uppe i närheten av krysset. Jag tror målvakten var på den, men han kunde hur som helst inte förhindra målet. Efter ÖSKs mål började Sturehov successivt att ta för sig mer och mer och mot slutet av halvleken var i stället Sturehov det dominerande laget på plan, rent spelmässigt. Men deras avslut var rätt bedrövliga. Hemmalaget hade säkert fler avslut än vad ÖSK hade, men de sköt både vint och snett. Det som gick mot målramarna tog Sedin Ujkanovic i ÖSK-målet som vanligt hand om på ett effektivt sätt.

Isac Uddling, ny för året från Rynninge IK, spelade fram till matchens andra mål.

Inför andra halvlek kändes det som om det var det risk att Sturehov skulle fortsätta där de avslutade den första halvleken. Mycket psykologiskt kunde dock ÖSK göra 2-0 tidigt i andra halvlek. En långboll från Isac Uddling nådde Amel Rastoder i motståndarnas straffområde. Amel tar ner bollen mot bröstet och vänder i samma rörelse upp mot mål för att behärskat rulla in ÖSKs andra. Efter rätt jämt spel kunde sedan Alexander Yolki slå i den avgörande spiken i Sturehovs kista genom att mitt i halvleken nicka in 3-0 på en hörna slagen av Oscar Olofsson. Sturehovskillarna skall ha stor kredit för att de då inte lade av utan fortsatte att iscensätta sina misslyckade anfallsförsök. Till slut fick de med några minuter kvar av halvleken sitt tröstmål som belöning för sitt idoga anfallande. Något fara för ÖSK-vinsten var det dock aldrig.

Oscar Olofsson slog den hörna som Alexander Yolki nickade in för matchens och ÖSKs tredje mål.

ÖSK spelade med ett stabilt mittbackspar i form av Gustav Fardelin och Isac Uddling. På mittfältet utmärkte sig framför allt Amel Rastoder genom klokt och bollvinnande spel. Av anfallarna var det Lesster Govea som ställde till mest problem för sturehovsförsvararna. Lesster var för övrigt bara centimetrar från att få komma med på målgörarkortet, men hans avslut tog lite för mycket mitt på en av målstolparna.

Mohammed Arsheians gjorde förarbetet till ÖSKs 1-0 mål.

Vid sidan av planen kunde jag se Anders Uddling och Björn Åqvist samtala. De hade dock knappast gjort upp om att mötas på så att säga neutral plan, utan de hade grabbar med i var sitt lag.

Inför.
I kväll kommer ÖSK och Sturehov att spela den match som fick senareläggas på grund av alltför mycket regn för några veckor sedan. Det är alltså Sturehov som är hemmalag (Ekängsplasten tål betydligt mer regn är Sörbyvallen).

ÖSKarna kommer i händelse av vinst att gå upp i serieledningen efter sex spelade omgångar. Ser man på lagens placeringar borde det vara goda möjligheter att det blir en vinst för gästande lag. Sturehov ligger nämligen sist i tabellen med en vinst och fyra förluster. Men som vi såg i PAL-derbyt mot Karlslund så är en bättre tabellplacering ingen garanti för att det blir en vinst.

Matchen börjar kl. 19:00 och spelas som sagt på Sörbyvallen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *