Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder: DM över på fyra minuter

Lantlig idyll i Mosåstrakten, även om planen fortfarande var rätt ojämn.

ÖSK Söders deltagande i årets distriktscup blev bara 90 minuter långt. Men i praktiken tog den slut redan efter fyra. Öfvre valde att ta sin bonusstraff redan i matchinledningen och skickade fram den före detta talangtruppsspelare Pontus Brunzell för att ge laget en 1-0 ledning. Det gjorde han också. Andreas Lundgren, åter i Söders mål efter sjukdom/skada, gick åt ena hållet och bollen åt det andra. Två minuter senare upprepades proceduren efter en lite oturlig hands i Söders straffområde. Bollen studsade snett på den gropiga gräsmattan och träffade en söderhand.

Där gick väl luften ur laget, som fick se sig om inte utspelade så i alla fall tillbakapressade under resten av halvleken. Det syntes att Öfvres spelare kände sig betydligt mer hemma på det ojämna underlaget, medan Söder som försökte rulla boll som hemma på Ekäng inte alls fick sitt spel att stämma. När Öfvre sedan i mitten av den första halvleken gjorde 3-0 efter vad som möjligen kan ha varit en offside-situation så kändes det definitivt kört.

Hamid Sadid var väl egentligen den ende hos Söder som verkade vara överens med underlaget.

Patrick Ingvarsson utnyttjade sedan den andra halvleken till att träna slutforcering (verkade det som). Med fyra anfallare och två offensiva mittfältare skapade laget en hel del tryck dock utan att hota Öfvres mål mer än någon enstaka gång. Närmast var väl den inbytte Alessandro Eni på en inspelning av Shaze. Tyvärr nådde han inte riktigt ända fram. Andra halvleks enda mål blev i stället hemmalagets efter en del schabbel i Söders försvarsarbete.

Bäst i ett för dagen rätt medelmåttigt lag var Hamid Sadid på mittfältet och David Gustafsson i backlinjen. Mirza Basic skall också ha kredit för att han försökte en hel del, dock utan att komma till så många avslutsmöjligheter. Efter matchen tyckte Patrick Ingvarsson att det inte gjorde så mycket att matchen förlorades – lagets fokus den här säsongen kommer att vara att försöka hålla sig kvar på den gratisplats i div 3 som man fått. En smula besviken var han dock att den andra halvlekens press inte resulterade i något mål för Söders del.

Nästa match för Söders del är borta mot Köping FF till helgen. För den matchen som spelas på gräs var kanske dagens match en nyttig genomkörare.

Pontus Brunzell gav Öfvre två mål på fyra minuter och sedan var det i princip kört.

Matchfakta: Öfvre Adolfsberg – ÖSK Söder/Ungdom 4-0 (3-0)
00. 1-0 Pontus Brunzell (bonusstraff)
04. 2-0 Pontus Brunzell (straff)
34. 3-0 Anders Feinestam
57. 4-0 Erik Grufman

Laguppställning.
Målvakt: Andreas Lundgren
Försvarare: Boar Jalal, Marcus Wetterberg, David Gustafsson, Amadou Diallo (46)
Mittfält: Hamid Sadid, Shaze Akbari (46, 65), Axel By (85)
Anfall: Kalle Ardeman (46, 85), Konate Cheick (65), Mirza Basic

Ersättare: Mathias Dimberg (46), Aimé Elloh (46) och Alessandro Eni (46)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.