Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Dags för DM

ÖSK Söder/Ungdom får i kväll resa till Öfvre IP för en distriktscupmatch mot Öfvre Adolfsberg. Som nominella favoriter i matchen tack vare sin div 3-status ”bestraftas” Söder geom den bonusstraff som Öfvre får slå antingen före matchens början eller före den andra halvleken.

Motståndarna är ett lag som Söder historiskt sett har haft svårt att rå på. Historien sträcker sig dock i det här fallet inte särskilt långt tillbaka i tiden, eftersom Öfvre är en ung förening – den bildades så sent som år 2004 och har sedan dess gjort en imponerande vandring uppåt genom seriesystemet. Under tidigare år har mycket kretsat kring anfallaren Victor Bladh-Nilsson, men i år har man förstärkt truppen med bland annat Rasmus Norén, tidigare i Karlslund samt med den tidigare talangtruppsmålvakten Victor Crona. Utöver Victor representerar ytterligare ett antal ex-ÖSKare föreningen i år. I truppen hittar jag namn som Pontus Brunzell, Philip Öhlund, Angelo da Silveira och Christopher Kihlgård. Förmodligen finns det dessutom ytterligare spelare i truppen med anknytning till ÖSKs pojklagsverksamhet på Ekäng.

Till matchen kommer ÖSK Söder att skicka följande trupp: Andreas Lundgren (mv), Boar Jalal, David Gustafsson, Marcus Wettergren, Axel By, Hamid Sadid, Lucas Oskarsson, Shaze Akbari, Mirza Basic, Kalle Ardeman, Mathias Dimberg, Konate Cheick, Alesseandro Eni, Amadou Diallo och Aimè Elloh.

Söders match är en av flera distriktscupsmatcher som spelas i kväll. Intressant är mötet på Lillåvallen mellan Lillån FK och IFK Örebro. Segraren i den matchen kommer nämlingen att ställas mot ÖSKs lag i nästa cupomgång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.