Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

PAL. Förlust mot Karlslund

Vänsterbacken Edwin Ahlnäs var en av de bättre i ÖSK även om han här är besviken över att ha slagit ut en boll i onödan.

På papperet såg det ut som en lätt match. Verkligheten var en annan. När ÖSKs pojkallsvenskar skulle försvara sin serieledning i dagens match mot Karlslund var det de ett år yngre KIFarna som avgick med segern. Helt rättvis dessutom – de rullade boll riktigt bra och hittade varandra i ett ofta vägvinnande kortpassningsspel. ÖSKarna å sin sida var förvånansvärt loja och hemföll gång efter annan till ett meningslöst långbollande. Saknaden efter Filip Albertsson som energisk och sammanhållande mittfältskraft var stor.

Karlslund tog ledningen efter en kvart av den första halvleken genom ett dalande långskott som smet in precis under ribban vid bortre. I slutminuterna av andra halvlek säkrade de sedan segern genom att såga sig igenom ÖSKs försvarslinjer. Båda karlslundsmålen gjordes av deras duktige anfallare Mattias Pettersson. ÖSK hade några målchanser som man dock inte kunde utnyttja, men de verkade mera vara ett resultat av slumpen än av ett genomtänkt anfallsspel.

Plusbetyg i ÖSK förtjänade Edwin Ahlnäs, tidigt inbytt som högerback efter det att comebackande Andreas Nydahl åkt på en smäll. Ahmed Hassan var som vanligt rivig och hade sånär kvitterat efter en nickpassning från August Wiklund. Ahmeds lobb över målvakten gick desvärre även över målet. I förvarsarbetet märktes den utmärkte mittbacken Carl Ekstrand-Hamrén mest. Lukman Murad började på bänken och kom in efter det att Simon Glännestrand på grund någon typ av skada. Lukman var dock lika håg- och initiativlös som de flesta av sina lagkamrater och förmådde aldrig hota KIF-målet på allvar under de ca. 45 minuter han var på plan.

Lukman Murad spelade ungefär halva matchen med förmådde inte att ändra på matchbilden.

Peter Fardelins bilder från matchen på nästa sida.

Oscar Fardelin laddar stora kanonen.

Edwin Ahlbnäs backspel var en av få positiva saker att ta med sig hem för ÖSKarna.

Philip Holmer driver bollen övervakad av en KIFare.

Trångt i Karlslunds straffområde vid en fast situation.

Jonathan Herbst i ÖSK-målet borde kanske ha tagit ledningsmålet, men svarade också för några riktigt heta reflexräddningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.